Много хора твърдят, че водата, изпита по време на хранене

...
Много хора твърдят, че водата, изпита по време на хранене
Коментари Харесай

Може ли да се пие вода след хранене

Много хора настояват, че водата, изпита по време на хранене или незабавно след него, безусловно измива храната от стомаха, в резултат на което тя по-трудно се усвоява.

Смята се също по този начин, че водата, изпита по време на хранене или непосредствено след него, разрежда стомашния сок и по този метод също пречи на усвояването на храната.

Последните проучвания в тази област обаче показват, че вода може да се пие по време на хранене, както и след него, без това да се отразява на усвояването на храната.

Все отново стомахът не е просто кожен чувал, където се изсипва цялата храна, разбърква се и продължава по пътя си. Процесът на храносмилане е много по-сложен.

В стомаха съществуват специфични гънки. По тези гънки водата бързо стига до дванадесетопръстника и доста бързо напуща стомаха. При това водата въобще не се смесва със стомашния сок.

 Пиене на Вода

Поради тази причина въобще не е значимо по кое време тъкмо ще пиете вода. При всяко състояние водата няма да има опция да разреди задоволително стомашния сок.

Замислете се разумно – в случай че водата пречеше на храносмилането, всяка употребявана от вас чорба щеше да се отразява зле на процеса на асимилиране на храната.

Още повече, че по всички здравословни догми най-малко един път на ден би трябвало да се яде чорба. Точно неналичието на течна храна е причина за доста стомашни проблеми. Все отново, в пиенето на вода по време на хранене има някои тънкости.

Например не би трябвало да се пие студена вода. Това кара стомаха безусловно да изтласква храната и вместо да престои нужното време в него, тя престоява единствено двадесетина минути. Това води до процеси на гниене на храната в червата, защото храносмилателният развой не се е осъществил.

Затова когато пиете вода по време на хранене или след него, тя би трябвало да е със стайна температура. В противоположен случай белтъчините няма да се разградят до аминокиселини и просто ще изгният в червата ви.

Същото важи и за сладоледа – в случай че го ядете за десерт, той би трябвало да е леко разтопен, другояче ще изтласка несмляната храна от стомаха ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР