Много хора свидетелстват, че в различни ситуации са усещали някакво

...
Много хора свидетелстват, че в различни ситуации са усещали някакво
Коментари Харесай

Кои са нашите невидими духовни водачи

Много хора свидетелстват, че в разнообразни обстановки са усещали някакво невидимо наличие, което се е погрижило за тях и им е помогнало в сложен миг. Най-често свързваме това с ангели-пазители, само че духовните ни водачи могат да бъдат и други същества.

Може би ви се е случвало да извършите или кажете нещо необичайно, което сами не знаете за какво и по какъв начин се е случило, а след това да се окаже, че това е било най-хубавото деяние за последвалата обстановка. Имали ли сте възприятието, че някой различен приказва или работи вместо вас? Именно с сходни условия най-често се свързва намесата на нашите духовни водачи в живота ни. Но кои са те?
Духовните водачи, които бдят над нас, са разнообразни напреднали същества, които се появяват в точния миг, с цел да ни направляват или да ни оказват помощ в сложна обстановка. Всеки човек има не един, а голям брой духовни водачи, които са към него през целия му живот.
Духовните водачи условно могат да бъдат разграничени в няколко категории. Архангели, Ангели, Ангели-Пазители, Духовни водачи, Богини, Възнесени Учители, Просветени Същества, Предци, Духовни животни, Специфични духовни сили и даже нещо, намиращо се на Земята, като да вземем за пример дърво, планина или водоем, посредством който нашите духовни водачи поддържат връзка с нас. Всичко, което е заредено и носи някаква сила, може да предава послания и упътвания, идващи от астралния свят.
Под термина Духовен лидер постоянно се схваща позитивното наличие на някой от тези духове, който се намесва в живота ни за да го резервира, усъвършенства или да ни съобщи някой скъп урок, който душата ни е пристигнала да научи в съответното прераждане на Земята – тук и в този момент. Ще изброим някои от основните духовни водачи в живота на хората и тяхната задача, обвързвана с нас.


АРХАНГЕЛИ В небесното царство и света на ангелите, най-главните измежду тях са наричани Архангели. Твърди се, че те са демонстрация на чистата Любов и постоянно са посланици сред висшото измерение и земния живот. Най-важните измежду тях са, както следва:
Архангел Ариел – той е бранител на природата и е нашата директна връзка със Земята. Архангел Чамуел – именуван още Архангел на Любовта. Той възпитава у хората Любов към себе си и Любов към другите живи същества. Архангел Гавраил – той е пратеникът на Бога, който ни оказва помощ да получаваме ясни знаци и послания от ангелския свят. Архангел Михаил – предводителят на всички небесни ангели и архангели. Той е бранител на хората и постоянно се появява в тежка за нас обстановка, с цел да бъде позволен казусът по допустимо най-хубавия метод. Архангел Рафаел (или Рафаил) – Лечителят. Той може да бъде свикан във всеки един миг, когато сме измъчвани от физическа или прочувствена контузия, с цел да ни помогне и излекува. Архангел Уриел – Трансформаторът. Той носи Истината, Светлината и Мъдростта, с цел да ни докара до вярна и дълго чакана благотворна промяна. Архангел Задкиел - Прощаващият, който ни носи силата на състраданието и прошката.
АНГЕЛИ и АНГЕЛИ-ПАЗИТЕЛИ
Ангел може да се назова всяко духовно създание от ангелската подчиненост. Има елементарни ангели и ангели-пазители, които бдят над нас. Смята се, че при раждането си всеки човек се снабдява с един по-специален ангел – Пазител, който е с него през целия му живот. Но с изключение на с него всеки може да се свързва и с всички останали ангели и архангели.



ВОДАЧИ Астралните Водачи са духовете на високо просветлени същества, които могат да ни изпращат послания и да ни направляват през целия ни живот, с цел да водят душата ни към израстване и да ни създадат по-добри хора.

БОГИНИ
Различни божествени същества, и най-много богини, са на респект измежду доста нации, религии и обичаи. Вярва се, че духът на тези Богини направлява живота на хората и им оказва помощ в спешни моменти. Сред най-почитаните и известни по света са богините:
Аматерасу - японската богиня на Слънцето; Дурга - индуската божествена майка; Фортуна - римската богиня на късмета; Фрея - скандинавската богиня на плодородието, половата сила, изобилието и войната; Гея - гръцката първична земна майка; Изида - египетската богиня-майка и стопанка на природата, магията и творчеството; Куан Ин - китайската богиня на милостта и състраданието; Пеле - хавайската богиня на вулканите, по едно и също време унищожител и създател; Седна - инуитската богиня на морето и кралица на подземния свят; Шекина - еврейската богиня на състраданието.


ВЪЗНЕСЕНИ УЧИТЕЛИТова са духовете на високо просветлени същества, съществували на Земята като разнообразни гурута, Учители, Духовни водачи. Те се грижат за нашето духовно израстване и повишение на виталната осцилация. Тяхна съществена цел е нашето прояснение и просвещение. Възнесените водачи (техните духове) са постоянно отсреща, когато имаме избран проблем или потребност от упътване в сложна обстановка. Има доста такива Възнесени учители. Сред тях попада и нашият съотечественик – Учителя Петър Дънов. Както споделят неговите възпитаници – той в никакъв случай не си е отивал, просто се е трансформирал от една форма на живот в друга. Сред другите сходни Възнесени учители попадат: Иисус Христос, Дева Мария, Конфуций, Буда, Бабаджи, Мелхиседек и мн. други

ШАМАНИ, СТАРЕЙШИНИ И ЖРИЦИ
Енергиите на тези надълбоко духовни същества също имат своята проекция в астралния свят. Те могат да реализират връзка с хората и да им оказват помощ по пътя. Могат да бъдат призовавани и молени за помощ. За тези Духовни водачи се споделя, че носят познанията на древността. Те изпращат послания, от време на време и посредством сънищата, с цел да предадат своите знания и опит на хората. Целта, несъмнено, е да ни оказват помощ да израснем и да създадат света по-осъзнат, логичен, компетентен.

ПРЕДЦИ
Духовете на предците на всеки народ, и на хората като цяло, са свързани генетично със земните същества. Те извършват ролята на пазители и бранители. Тяхната съществена задача е да премислят предишното и да предвождат хората в посока да подобрят бъдещето.



ДУХОВЕ НА ПОЧИНАЛИ БЛИЗКИВсеки дух на умрял наш непосредствен може да се трансформира в наш Духовен лидер. Той може да ни поддържа и направлява в живота, без значение дали ние усещаме и осъзнаваме това или не. Може да не знаем кой тъкмо се грижи за нас, само че все пак да усещаме мощно това невидимо наличие.

ВОДАЧИ-ЖИВОТНИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ДУХОВЕ
Духовете-животни и обикновените духове, които споменахме и нагоре включително – цветя, дървета, планини, реки, водопади и така нататък също могат да бъдат мощен проводник на нашите Духовни водачи. Чрез тях можем да получим дълбоки послания, които да поведат живота ни и неговото развиване напред. Можем да усетим и разберем тези послания като се свържем с вибрацията на съответните обекти или животни.

Очаквайте скоро продължението на тази тематика, в което ще споделим с вас по какъв начин можете да се свържете и поддържате връзка с вашите Духовни водачи, с цел да подобрите и прозрете по-добре дълбините на вашия живот.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР