Реалната история на градчето Ноум в Аляска доказва, че истината

...
Реалната история на градчето Ноум в Аляска доказва, че истината
Коментари Харесай

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Реалната история на градчето Ноум в Аляска потвърждава, че истината е по-странна от измислицата. Над 30 или 40 (според другите източници) поданици на отдалечeния регион са изчезнали безследно сред 1960 година и 2004 година Уж за този обезпокоителен факт се приказва доста, сякаш всяко следващо държавно управление е мощно загрижено, само че въпреки това медиите и полицията настояват, че телата не могат да бъдат открити, нито да се даде някаква допустима версия за безследното изгубване на толкоз хора. Мистерията е яхната от Universal Pictures. През 2009 година излиза смразяващият трилър „ Четвъртият тип “ на режисьора Олатунде Осунсанми с Мила Йовович в основната роля. 
Създателите на кино лентата настояват, че той е повече документален, в сравнение с игрален. Режисьорът вмъква във фабулата фрагменти от действителни изявленията с психоложка, която споделя страховитата си фамилна история. Мъжът й, също психолог, се самоубива ненадейно, а няколко месеца по-късно дребната й дъщеричка е отвлечена от извънземни. Филмът приключва с голям брой свидетелства на очевидци за съсредоточени случаи на срещи с НЛО в региона.
Филмът разбунва публичното мнение. Жителите на отдалечения регион се разтревожени мощно от версията на Осунсанми. Почват да дават изявленията за разнообразни медии и се жалват, че събитията във кино лентата не са предадени задоволително достоверно и че в действителност няма доказателства за извънземна интервенция в дългогодишните нещастия в района. Местните управляващи пък изясняват, че изгубванията са свързани с несъразмерната приложимост на алкохол от локалните поданици и суровия климат. Мъжете по тези места пиели доста и след здрава почерпка излизали от кръчмата, тръгвали си пешком и най-вероятно са измръзвали в дълбоките преспи, след което дивите животни ги довършвали.
Мистериозните изгубвания обаче и до през днешния ден не са обяснени с решителност.



Северозападният град Ноум, Аляска, се намира на южния завършек на полуостров Сюард на Нортън Саунд. Твърди се, че тази съответна област има извънредно доста докладвани наблюдения на извънземни.
Ноум е навръх брега на Берингово море и е откъснат от света. Районът е относително запустял с по-малко от 22 квадратни благи земя и вода. Логично е да се допусне, че в случай че НЛО ще се появява някъде, то ще в регион като този. В началото на 20-ти век градчето притегля златотърсачи. 
Изненадващо е, че в действителност няма пътища или даже фериботна система, водеща до (или от) Ноум, тъй че в случай че някой замръкне по тези места за полярната нощ, ще би трябвало да остане до идната пролет. Или да има аероплан.
Зимите в Ноум са извънредно сурови. Между ноември и март температурите са много под нулата. Населението е под 4000 поданици, градът не е стопански, търговски или туристически център. Всички изчезнали действително хора са били от Ноум и близките села.
Първоначално се е считало, че става дума за зверства на сериен палач. Психозата на локалните хора е била мощна. Те непрестанно били в очакване на следващото изгубване и гадаели кое ще е идващото почернено семейство. 
350 третокласни частни пътища и пътеки водят от Ноум към девствените заснежени гори на Аляска. Суровата природа е подобаваща за престъпни сюжети – захвърлени трупове, които в никакъв случай няма да бъдат открити или подобаващи паркинги за летящите чинии на зловредните пришълци, които си вършат опити с хората. 


„ Четвъртият тип “ е изработен много реалистично, преплитайки легенди и митове и сякаш документални фрагменти. По-късно анализатори, които разнищват историята и през днешния ден, излизат със мнението, че не е съществувала никаква Абигейл Тайлър (филмът демонстрира изявленията с нея и споделя нейната версия), или най-малко тя не е била психоложка. Заглавието идва от терминологията на системата за подредба при връзка с извънземни, въведена от астронома и НЛО-изследовател Джозеф Алън Хайнек през 1972 година Първият тип е, когато НЛО е единствено видяно и следено. Вторият тип е в случай че има събрани доказателства от наблюдението, третият тип е – когато е открит контакт с извънземните. Четвъртият тип – когато те отвлекат земляните, с които са имали контакт. 
Източник
Прочетете повече за извънземните в нашия електронен алманах от публикации, излизали на страниците на Списание 8 през годините
 


Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР