111 години след потъването си, Титаник“ продължава да вълнува и

...
111 години след потъването си, Титаник“ продължава да вълнува и
Коментари Харесай

Защо никой никога не е намирал човешки останки в „Титаник“

111 години след потъването си, „ Титаник “ продължава да вълнува и изненадва обществеността. Легендите през годините от нещастието насам са десетки. Например, че въпреки и един от екипите да заяви за открити остатъци от кораба, това не е правилно и истината се пази в загадка. Или че двойка влюбени са се оженили на палубата на „ Титаник “ през 2001 година..
Един подобен чудноват факт обиколи Reddit тази седмица, че на борда не са открити човешки остатъци.„ Не съм виждал човешки остатъци “, твърди Джеймс Камерън, режисьор на „ Титаник “, който е посещавал и изследвал останките 33 пъти и твърди, че е прекарал повече време на кораба от капитана му. Камерън декларира това пред New York Times през 2012 година „ Виждали сме облекла. Виждали сме чифтове обувки, което  води до съществени догатки, че в даден миг там е имало тяло. Но в никакъв случай не сме виждали човешки остатъци. “
Това е реалност, който провокира у теоретиците на конспирацията маниакална полуда. Но съгласно учените има изцяло основателни аргументи, заради които не сме намерили телата на над 1500 души, починали при потъването на кораба.
Една от аргументите са избавителните жилетки, носени от доста пасажери и членове на екипажа. Жилетките не изпълнили главното си предопределение да задържат носещите ги на повърхността на водата задоволително дълго, с цел да бъдат избавени. Много от хората зад борда са умряли и труповете са траяли да се носят из океана. Бурята, последвала потъването, евентуално бързо е отнесла телата надалеч от мястото на останките. По-късно и океанските течения са ги запратили още по-далеч.
Телата, хванати в капан в самите корабни парчета, евентуално също са изчезнали, „ посредством “ на работата на дълбоководните чистачи – риби и други организми. Учените обаче напомнят, че кости са откривани при други, надалеч по-стари корабокрушения. Тази „ мистерия “ може да е обвързвана с дълбочината.
„ Проблемът, е, че на дълбочина към 3000 фута (914 метра) се следи това, което се назовава компенсационна дълбочина на калциевия карбонат “, изяснява дълбоководният откривател Робърт Балард пред NPR. „ И водата в морските дълбини е незадоволително наситена с калциев карбонат. Това е веществото, от което са построени човешките кости. Например останките от „ Титаник “ и „ Бисмарк “ се намират под компенсационната дълбочина на калциевия карбонат, тъй че откакто другите жители на морското дъно изядат плътта и костите се оголят, те се разтварят. “
Има учени, които имат вяра, че хипотетично е допустимо в запечатани елементи на кораба като машинното поделение, към момента да има някои непокътнати тела. Но 111 години след потъването на кораба концепцията, че можем да открием разпознаваеми остатъци, наподобява все по-малко евентуална.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР