Отново е декември и новинарските издания по целия свят се

...
Отново е декември и новинарските издания по целия свят се
Коментари Харесай

Ето какво е предсказал Нострадамус за 2024 г.

Отново е декември и новинарските издания по целия свят се надпреварват с изявления на тематика какво е предсказал астрологът от XVI век Нострадамус за идната година. Джеймс Фелтън от известния уебсайт iflscience.com с усмивка разяснява манията на публицистите да търсят истини в неразбираемите текстове на пророка. 
Миналата година предсказанията включваха всичко – от злополучие на Марс до „ небесен пожар в кралската постройка “, което последователите на Нострадамус изтълкуваха, че метеор може да подпали Бъкингамския замък и да принуди краля да живее в един от многото си други дворци, крепости или вили. Тази година таблоидите ни плашат, че несбъднатите предсказания ще се материализират като към тях се прибавят световни бедствия и война с Китай.
Който желае може да се тревожи, няма неприятно, само че дано напомним, че Нострадамус е предсказал, че светът ще свърши през 1999 година Ето какво ни е подготвил то за 2024 година, 25 години след апокалипсиса, разгласен от самия него.

Война с Китай

Някои издания настояват, че Нострадамус е предсказал идна война с Китай въз основа на откъс, в който се споделя, че „ аленият съперник ще побледнее от боязън. Ще изплаши великия океан. “ „ Анализаторите “, упоменати от JPost, споделят, че страните от НАТО могат да се включат, евентуално завършвайки с тотална война, което е повече от великодушно пояснение на неназован червен съперник, изглеждащ малко изострен.

Крал Чарлз е уволнен

Изглежда, че крал Чарлз може да не се любува дълго на новата си роля. Един откъс в дългите и съзнателно неразбираеми произведения на Нострадамус се отнася до „ краля на островите “, който е „ пропъден със мощ “. Друг откъс гласи: „ скоро по-късно [една пагубна война] нов крал ще бъде помазан/Който за дълго време ще успокои земята “. Това също се пояснява като отнасящо се до крал Чарлз, който явно ще има напрегната година да успокои Земята, преди да бъде изпъден от двореца си за това.

Какво в действителност е предсказал за 2024 година

Абсолютно нищо. Страхотното в предсказването на бъдещето е, че колкото по-неясни сте, толкоз по-прави може да сте за по-голям брой тематики. Ето за какво хороскопите не споделят неща като „ изхвърлете това болонезе, което направихте във вторник, може да наподобява добре, само че ви чака цунами от диария “, вместо това избират фрази като „ Слънцето в съразмерен аспект ще ви накара да изпитате огромни промени “, което е толкоз неразбираемо, че можете да прочетете всичко в него и в действителност е неефикасно при обстановката с диария.

Размити строфи, които се отнасят за всичко и за нищо

Нострадамус е бил изключително добър в основаването на витиевати текстове, които могат да бъдат толкоз свободно тълкувани, че на практика постоянно да съвпаднат с някое действително събитие все едно от коя ера. Това е известно в науката като „ постдикции “. Вие не бихте могли да познаете какво е предсказвал преди събитието да се случи, само че след събитието можете да намерите откъс, който звучи безусловно реалистично и ви кара да мислите, че пророкът го е знаел от самото начало. И даже тогава строфите му не са задоволително точни.
Например, откъс, който се популяризира като предсказващ възхода на Хитлер, по никакъв метод не би ви предизвестил за самия Хитлер: „ От дълбините на Западна Европа, Малко дете ще се роди от небогати хора, Този, който с езика си ще съблазни огромна войска; Славата му ще пораства към царството на Изтока “. Ако го прочетете авансово, може би бихте предположили, че той е имал поради, че някой прочут ще се роди в Западна Европа, само че това е всичко. След като Хитлер се издигна на власт, хората взеха решение, че той би трябвало да е имал поради Хитлер, и още веднъж оповестиха Нострадамус за необикновен вълшебник, бълващ предсказания, въз основа на необикновено неразбираем откъс.
За идната година, както и всяка друга, Нострадамус не предсказва нищо.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР