Много хора смятат, че ако хванат корема си и между

...
Много хора смятат, че ако хванат корема си и между
Коментари Харесай

Как да свалим корема

Много хора считат, че в случай че заловен корема си и сред пръстите си усещат два сантиметра мазнини, би трябвало незабавно да се подложат на строга диета.

Но мазнината, която е под кожата, е безобидна. Много по-сериозни проблеми пораждат поради мазнината, която обгръща витално значими органи като червата и черния дроб.

Опасността за здравето идва не от това, че имате насъбрани мазнини в тялото, а от това къде са ситуирани.

Съществува елементарен метод да разберете би трябвало ли да премахнете мазнинките от корема си, без да се подлагате на скъпоструващи процедури. Пресметнете съотношението на талията и ханша.

Разделете обиколката на талията в най-тясното й място на обиколката на ханша в най-широкото му място. Ако имате талия 68.5 сантиметра и ханшът ви е 98 сантиметра, ще получите коефициент 0.7.

При коефициент над 0.80 за дами и над 0.95 за мъже се постанова да свалите корема си. Борбата с непотребните мазнини на корема е много сложна и продължителна.

Мъжете и дамите отслабват по друг метод. Мъж и жена, които са с идентичен растеж и се хранят по един и същи метод и имат едно и също физическо натоварване, ще отслабнат с друго движение. Мъжът ще се втали по-бързо.

 Как да свалим корема

Ако желаете да свалите корема, променете метода си на хранене. Доказано е, че дамите натъртват на торти, шоколад и други сладки изкушения, а мъжете натъртват на солените мазни храни – пържени картофи, пушени меса, наденици.

Не си търсете оправдания – че напълняването е генетично обусловено и че с възрастта е обикновено човек да качва килограми. Никога не е късно да се простите с наедрялото коремче.

За да свалите корема, би трябвало да се отървете от непотребните мазнини. Наблегнете на храни с ниско наличие на мазнини, плодове, зеленчуци и артикули, богати на баластни субстанции – кафяв ориз, пърлнозърнест самун и други артикули, които съдържат въглехидрати с постепенно освобождение.

Правете постоянно извършения. Кляканията обезпечават добър тонус на коремните мускули. За да премахнете мазнините към органите, би трябвало да стегнете мускулите на цялото си тяло.

Препоръчва се да тичате, да карате колело и да плувате – това са спортове, при които се усилва кислородната обмяна. Ходете повече пешком и забравете за асансьора – това ще ви помогне да се отървете от непотребните мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР