Много хора се изкушават да призоват дух, за да разберат

...
Много хора се изкушават да призоват дух, за да разберат
Коментари Харесай

Как да призовем дух?

Много хора се изкушават да призоват дух, с цел да схванат нещо за бъдещето. Но това е доста рисково, по тази причина, преди да вземете решение да викате духове, помислете дали е належащо да безпокоите мъртвец.

Освен това духовете не могат да ви оказват помощ да разберете нещо за бъдещето, а оказват помощ за откриването на хора или предмети, могат също да се опитат да ви дадат значим съвет. Но могат и просто да ви излъжат.

Дори да викате духа на умрял човек, който приживе ви е бил непосредствен, вие го карате да преодолее границата сред нашия свят и отвъдното, а това е мъчно.

Може да се случи че духът, викан от вас, няма да се появи, тъй като желае да ви защищити от следствията от този обред, само че вместо него може да се появи злоумишлен дух.

Трябва да запомните, че по време на ритуала не би трябвало да излизате от контури кръг. Не би трябвало да взимате нищо от духа и не би трябвало нищо да му давате, както не може да му задавате въпроси за задгробния живот.

С духа би трябвало да се приказва безшумно и нежно. Ако усетите, че вместо призования от вас дух се е появил някой различен, незабавно прекратете сеанса.

 Гробище

Ако усетите предпочитание да прегърнете духа, не го правете, тъй като ще предизвикате доста неприятни последствия за самите вас.

За да се подготвите за ритуала на приканване, би трябвало да изберете ден, който е бил значим за покойника – денят на неговото раждане, на сватбата му или друго значимо събитие от живота му.

Подготовката е сложна и продължителна. Четиридесет дни преди призоваването би трябвало да сте на пости – да не ядете месо. Яйца и млечни артикули са разрешени.

През тези дни би трябвало на видно място да държите портрет на покойника, като през нощта той се покрива с плат. До фотографията би трябвало през всички дни да стои чаша с вода и късче самун.

След като изтекат тридесет и девет дни, купете четиридесет църковни свещи и донесете няколко бучки пръст от гроба му.

През целия ден на осъществяване на ритуала не би трябвало да напускате помещението, където смятате да наградите духа. Трябва да пазите безмълвие и завесите да са дръпнати. На стените не би трябвало да има огледала и пирони.

Точно в среднощ начертайте на пода на стаята кръг благодарение на тебешир. В този кръг сложете два стола – един, на който ще седите вие, и втори – на него сложете две чаши с вода и две части самун. Жените би трябвало да са с пуснати коси. Върху тялото ви не би трябвало да има железни украшения.

 Призрак

Запалете свещите и изгасете лампите. Ако се случи нещо, което провокира боязън у вас, би трябвало да съумеете да бутнете на пода хляба и чашите с вода – тогава духът ще изчезне.

Имайте поради, че би трябвало добре да прецените риска от приканване, защото този обред може да провокира мощни промени в душeвността ви.

Ако въпреки всичко сте решили, че ще го извършите, би трябвало да кажете проклинание, до момента в който държите бучките пръст от гроба на покойника. Трябва да изречете следното, като първо споменете името на покойника:

„ Викам те от гроба, от цветята и от венеца, от иконата на гърдите, от последната свещ, поканвам те при мен. Призовавам те да се надигнеш от мъртвите и да стоиш отвън кръга! ”

Ако духът се появи, ще разберете, тъй като в стаята ще стане студено, може да се местят предмети, да чувате гласове и шумове.

Много хора, които са се опитвали да викат дух, по-късно са имали потребност от помощта на психиатър, тъй че още един път добре помислете, преди да призовавате дух.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР