Много хора обичат да си хапнат, когато станат през нощта.

...
Много хора обичат да си хапнат, когато станат през нощта.
Коментари Харесай

Най-вредната храна преди лягане

Много хора обичат да си хапнат, когато станат през нощта. Този табиет се придобива най-много в студентските години, когато се постанова да се учи до късно, а мозъкът би трябвало да се храни.

В младостта обмяната на веществата е толкоз добра, че даже нощните трапези не се отразяват на фигурата. С възрастта обаче обмяната на веществата се забавя и храната елементарно се натрупа във тип на мазнини.

Ако ядете преди лягане, рискувате да разстроите съня си и да предизвикате бодърствуване. Тежката мазна храна е противопоказна преди лягане, въпреки да е много вкусна – да вземем за пример пица и пържени картофки.

Кашкавалът и маслото съдържат доста мазнини, които се задържат в стомаха ни доста дълго. За да се отървем от мазнините, би трябвало да изхабим доста сила.

Пикантната храна преди лягане може да провокира физически дискомфорт и това се отнася най-много до хората, които имат киселини. Пикантната храна покачва отделянето на ендорфини, по тази причина човек мъчно заспива след нея.

Кофеинът, който се намира в доста сладкиши и сладоледи, също не се предлага преди лягане. Натуралният шоколад също съдържа кофеин, който усилва интензивността на нервната ни система.

Китайската храна също не е целесъобразна преди лягане, защото се базира най-много върху пърженето. Организмът ви има потребност от много време, с цел да смели този артикул.

 Най-вредната храна преди лягане

Зърнените закуски, както и всевъзможни зърнени храни е добре да се заобикалят преди лягане. Те съдържат доста захар, който попада в кръвта и е мъчно да заспите.

Пържолите и ястията от алено месо също не са положителни за преди лягане, тъй като храносмилателната ни система има потребност от доста сила и време, с цел да усвои белтъчините и мазнините.

Преди да легнете, хапнете малко немазно сирене, в случай че усещате вълчи апетит. Откажете се от чипсовете и крекерите, а също и от пържените картофки и ги заменете с ядки.

Ако не можете без месо, забравете за аленото месо и консумирайте бяло пилешко месо без кожа, преди да си легнете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР