Много хора мечтаят за дълъг и здравословен живот, но често

...
Много хора мечтаят за дълъг и здравословен живот, но често
Коментари Харесай

5 вредни ежедневни навика, които съкращават живота

Много хора мечтаят за дълъг и здравословен живот, само че постоянно не знаят какво би трябвало да се направи, с цел да го реализиран. Учените настояват, че ключът към дълголетието е освен генетиката, само че и методът на живот и храненето. Според лекарите, с цел да се реализира тази цел, човек би трябвало да изостави няколко ежедневни навика, които унищожават здравето.

Късно пробуждане

Както изясни онкологът Билал Фаруки ( Bilal Farooqi ), събуждането заран ви разрешава да бъдете по-продуктивни. „ Нивата ни на кортизол естествено доближават пик сред 7 и 8 сутринта, тъй че това е най-хубавото време за пробуждане “, споделя лекарят. Хората, които се разсънват късно, няма да бъдат продуктивни, даже в случай че спят не повече от осем часа на нощ. Нивата на кортизол доближават пик сред 23 часа и среднощ.

Неправилно дишане

Д-р Шарона Даян, сертифициран пародонтолог и създател на Aurora Periodontal Care в Бевърли Хилс, акцентира, че най-хубавият дихателен орган е носът. „ Той загрява и овлажнява въздуха, с цел да го приготви за белите дробове, до момента в който космите работят като филтри за отрови и прахуляк “, сподели тя.

Лекарят акцентира, че в случай че дишате през устата, въздухът ще влезе в белите дробове леден и " нефилтриран ". Освен това, този табиет води до 60% загуба на влага в устата, а слюнката съдържа имуноглобулини, които се борят с микробите. В този случай тялото става по-податливо на инфекции.

Неправилна диета

Много хора прибягват до 30-дневни фитнес и диетични стратегии, които им разрешават да отслабнат доста за къси интервали от време. Но такива диети не работят, тъй като не дават трайни резултати и изгубеното тегло нормално се връща. Необходимо е да се отървете от наднорменото тегло последователно, без да натоварвате тялото с безсмислени диети, заради които то не получава хранителни субстанции.

Избягване на слънцезащитни артикули

Дерматологът Джефри Фромовиц, лекар по медицина, предизвести за значимостта на потреблението на слънцезащита в ранна възраст. „ Едно от най-големите съжаления, които можете да имате на 60, е, че не сте употребявали слънцезащитен крем, когато сте били на 20 “, споделя той. Въпреки това, даже тези, които не подценяват такава отбрана, постоянно вършат няколко неточности. По-специално, кремът би трябвало да се нанася върху всички открити зони, в това число устните и ушите. Много хора не помнят да нанесат наново, когато резултатът изчезне (след към два часа). Освен това, кремът би трябвало да се употребява и при облачно време, акцентира кожният лекар.

Ниско наличие на витамин D

Според Антъни Дж. Кури ( на Антъни Д. Кури ), лекар по медицина, ортопедичен хирург в Медицинския център на Университета в Толедо, в актуалното общество дефицитът на витамин D е достигнал размери на пандемия. „ Проучванията демонстрират, че до 50% от видимо здравите деца и 25-57% от възрастните могат да страдат от него. Доказано е, че резултатите от недостига на витамин D са свързани със болести като рак на простатата, дебелото черво и гърдата и диабет 1 и 2 тип, множествена склероза, хипертония, сърдечно-съдови болести, обостряне на бъбречна непълнота, хронично съдово инфектиране и шизофрения “, изясни хирургът.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР