Много често туристическите атракции, гледани от екрана на компютъра вкъщи,

...
Много често туристическите атракции, гледани от екрана на компютъра вкъщи,
Коментари Харесай

Тъмните тайни на популярните туристически дестинации

Много постоянно туристическите атракции, гледани от екрана на компютъра у дома, наподобяват доста по-красиви и лесни за постигане. Отиде ли на място, всеки екскурзиант съумява неприятно да се изненада най-малко няколко пъти.

Така да вземем за пример, с цел да стигнете до Айфеловата кула и красивата ѝ местност, позната от малкия екран, би трябвало да преминете през град, заседнал от отпадъци, квартали, които сте виждали единствено в репортажите от Третия свят.

Също по този начин, колкото и да се зарадвате, че разходката с камила до Египетските пирамиди коства 15 $, с изненада ще установите, че слизането (или връщането) от животните ще ви коства 200.

Ето още няколко тъмни секрети на известните туристически дестинации.

Лувъра в Париж

Факт, за който малко хора приказват, е, че множеството от експонатите в Лувъра са плячкосани от страните в Европа и Близкия изток по време на Наполеоновите войни.

Дубай (ОАЕ)

 Дубай

На пръв взор Дубай е хубав съвременен град. Истината е, че футуристичните постройки са издигнати и към момента се строят безусловно от плебеи – хора, жертва на трафик и заставени да работят в безчовечен условия.

Бутан

Наскоро оповестена за най-щастливата страна в света, през 80-те и 90-те години на ХХ век държавното управление изгони и мазета близо 20% от популацията на страната заради обстоятелството, че са етнически непалци.

Токио (Япония)

Всеки екскурзиант, посетил Япония, би трябвало да се пази от питейни заведения с надписи Безплатни питиета. Повечето от тези заведения са благосъстоятелност на Якудза. Така че вероятността да си тръгнете ограбен и без някой орган, а полицията да не направи нищо, е доста огромна.

Река Ганг (Индия)

 Река Ганг

Потапянето в Ганг може да бъде безусловно убийствено. По повърхността на свещената за индусите река плават голям брой трупове. Повечето обитаеми места по поречието свободно изхвърлят боклука си в нея, а и самата вода гъмжи от смъртоносни бактерии.

Планината Фуджи (Япония)

 Фуджи

Сред локалното население тази забележителност е известна и ката планината на самоубийците. В предишното (а и в този момент по непотвърдена информация) толкоз доста хора отнемали живота си там, че управляващите плащали на бездомници да търсят трупове в подножието ѝ.

Площад Вашингтон (Филаделфия, САЩ)

Под плочите на живописния площад лежи всеобщ гроб на избитото индианско население, живяло в региона.

Анкор Ват (Камбоджа)

 Анкор Ват

Макар храмовете да са място за мир, величественият храм в Камбоджа е ставал на два пъти очевидец на кървави саморазправи сред будисти и хиндуисти, при които живота си губят повече от 8 хиляди индивида.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР