Много брутални, много тежки, може би една от най-трудните битки

...
Много брутални, много тежки, може би една от най-трудните битки
Коментари Харесай

Зеленски със съдбоносни думи, накъде отива войната

Много брутални, доста тежки, може би една от най-трудните борби в тази война се води за Северодонецк, само че там в този момент се взема решение ориста на нашия Донбас, разгласи украинският президент Володимир Зеленски.

" В този към този момент 105-и ден от пълномащабната война Северодонецк остава център на борбата в Донбас. Защитаваме позициите си и нанасяме обилни загуби на съперника. Това е доста жестока и доста тежка борба. Може би една от най-трудните в тази война. Благодарен съм на всеки, който пази този район. В доста връзки точно там в този момент се взема решение ориста на Донбас ", бяха думите на Зеленски.

Според регионалния шеф украинските бойци устояват на безмилостния съветски обстрел. И двете страни са уверени, че изходът от борбата може да помогне за оформянето на хода на войната.

Руските сили към този момент управляват по-голямата част от стратегическия град Северодонецк. Ръководителят на Луганска област Сергий Гайдай съобщи, че украинските сили обмислят тактическо евакуиране от града. Според него украинските бойци към този момент са отблъснати до покрайнините на Северодонецк. Гайдай заяви също, че на тежък обстрел е подложен и прилежащият град Лисичанск, който търпи големи опустошения.

От Москва оповестиха, че жилищните региони на Северодонецк са под съветски надзор, а украинските войски са отблъснати в индустриалната част, където са блокирани и 800 цивилни.

Вчера в Турция се организираха диалози, на които бяха разисквани вероятностите за обновяване на мирните договаряния сред Русия и Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров и турският му сътрудник Мевлют Чавушоглу разискаха и казуса с износа на зърно от блокираните украински пристанища в Черно море.

Според Лавров Москва е подготвена да подсигурява безвредния експорт на зърно от пристанищата. пристанища в Черно море. Той сподели още, че срещата сред президентите Путин и Зеленски може да се състои единствено след обновяване на мирните договаряния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР