Мненията относно това дали изкуственият интелект ще донесе повече полза

...
Мненията относно това дали изкуственият интелект ще донесе повече полза
Коментари Харесай

Бутерин дарил над $700 000 на организация, изследващата бъдещето на изкуствения интелект

Мненията по отношение на това дали изкуственият разсъдък ще донесе повече изгода или щета на човечеството са поляризирани. Докато едните считат, че той ще помогне на човечеството да направи идната стъпка в своето развиване, другите са уверени, че „Терминатор“ не е просто развлечение, а напълно действително предизвестие. Именно тук е мястото на Институтът за проучване на машинния разсъдък (Machine Intelligence Research Institute, MIRI), чиято цел е да изследва вероятностите и да направи допустимо с изследванията си да сме готови за AI революцията, която към този момент е в ход. Изглежда MIRI има страховит другар в лицето на основателя на Ethereum Виталик Бутерин. NewsBTC предава, че единствено за предходната година, Бутерин е дарил съвсем 764 000 на института. Интересно е, че криптоентусиастие наподобява се интересуват живо от тематиката, като организацията е получила две трети от даренията към нея точно под формата на криптовалута.

Даряването на криптомонети на проучвателен центрове и организации не е непознато на криптоентусиастите. Наскоро разбрахме за потоци от виртуални пари, изсипващи се към центрове, които се занимават с проучвания в региона на удължаването на човешкия живот. Самият Бутерин насочи предизвестие към криптобщностите, че в случай че те се фиксират само в замогването, той би напуснал. Според него, задачата на новата валута е да се оказва помощ на човечеството.

За последно той се появи в Twitter, с цел да подсети две значими неща: криптовалутите могат да се срутен до нула за негативно време и в случай че някой мисли да вложи средствата, които е събирал цялостен живот, ще сбърка: обичайните инвестиции към момента са за предпочитане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР