Мнението на политолога проф. Анна Кръстева за това дали има

...
Мнението на политолога проф. Анна Кръстева за това дали има
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Кризата в последните седмици е криза на нарцисите, на неузрелите лидери

Мнението на политолога проф. Анна Кръстева за това дали има ли напън за съставянето на държавно управление, откакто се разбра за закуската в американското посолство, е, че закуските са цивилизован механизъм, който приканва към разсъдък нашите политици. Тя съобщи в студиото на " Денят ON AIR ", че рецесията в последните седмици е рецесия на нарцисите, на неузрелите водачи.

Според проф. Кръстева при тази доста ярка геополитическа обстановка на рецесиите няма по какъв начин напълно безразлично да стоят други геополитически сили.

" Това държавно управление пристигна с мандата за смяна, който образуваха жителите на площадите лятото и есента на 2020 година Тогава излязоха 2 документа - единият на Европейска комисия, а другият - отчет на Американския сенат. Институциите в Брюксел и в Съединени американски щати приказваха езика на жителите на площада, които дадоха по-късно мандат за смяна. Нещата не са просто в една закуска, а в една доста по-сложна и доста по дълготрайна настройка. Често имаме комплекси какъв брой дребна е България - ето какъв брой са загрижени за това какво става тук. Ако има някого, който да напомня на нашите политици какъв е мандатът, който са получили от жителите, може би била продуктивна тази закуска ", съобщи анализаторът.

Проф. Кръстева смята, че би трябвало да имаме вяра, че като правят отстъпка едни водачи, няма да е обстановка на тотално безлидерство, а че ще израснат или към този момент са израснали такива.

" Има водачи, които са отворени към формата експертно държавно управление. Няма вълшебен решения и не би трябвало да има мръсни думи. Технократски кабинет не е мръсна дума и не е магическо решение, това е формула, която работи в дадени условия. Има обстановки, когато виждаме политическите водачи да създават такава лавина от политически неточности, че за тяхното оцеляване като водачи и за нас, като нация, би трябвало да правят отстъпка малко обратно ", съобщи тя.

" Колкото повече се занимават с дрязги между тях, толкоз повече печели президентът. Неговият рейтинг се дължи по-малко на това, което той прави, в сравнение с това, което другите вършат или надлежно не вършат ", добави проф. Кръстева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР