Младежи от албанската опозиция в Северна Македония изгориха учебник по

...
Младежи от албанската опозиция в Северна Македония изгориха учебник по
Коментари Харесай

Албанци запалиха учебник заради расизъм пред министерство на Северна Македония

Младежи от албанската съпротива в Северна Македония изгориха учебник по география пред Министерството на образованието на страната, оповестява албанската медия " Екзит нюз ".

Въпросният учебник съдържал изказвания, които те считат за расова клюка . В учебника се показва, че албанците са от турски, ромски и черкезки генезис и са в Северна Македония по политически аргументи .

Говорител на Алианса за албанска опция разяснява, че " тези учебници, какъвто е казусът с този, който виждате тук; дано ни наскърбяват, дано отхвърлят нашата история , само че това също по този начин слага основите за фашистки детайли против албанците в бъдеще ".

Заради изгарянето, към 30 служители на реда се намесват и разпитват присъстващите, поискани са им и поискани персонални документи. " Не знам за какво е належащо в обществено пространство, където не е имало нелегално деяние, да се съберат всички тези служители на реда, които явно нямат друга причина с изключение на да ни сплашат ", разяснява протестиращ.

Северна Македония среща проблеми при откриването на договаряния за присъединение към Европейски Съюз заради несъгласие на България . Съседът им твърди, че в България няма " македонско малцинство " и че Северна Македония се пробва да отхвърли общите етнически и езикови прилики сред двете страни .
 Зоран Заев чака завой от България след изборите
Зоран Заев чака завой от България след изборите

Между Скопие и София да бъдат построени още повече мостове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР