Младата сензация на световния тенси Стефанос Циципас има огромен повод

...
Младата сензация на световния тенси Стефанос Циципас има огромен повод
Коментари Харесай

Циципас с първа АТР-титла на клей, триуфмира в Ещорил

Младата сензация на международния тенси Стефанос Циципас има голям мотив за наслада. 20-годишният грък завоюва трофея в Ещорил, с който добави 250 точки в актива си преди финалните два Мастърса на клей за сезона в Мадрид и Рим.

Това беше първа АТР-титла на червени кортове за тенисиста от южната ни съседка. На финала той победи експерта на тази настилка Пабло Куевас от Уругвай в два сета - 6:3, 7:6 за малко повече от 100 минути на корта.

Циципас надви с по-силната си игра от главната линия, а в първия сет осъществя решителен пробив в четвъртия гейм, който на процедура му се оказа задоволителен за завоюването на крайния триумф в тази част след 6:3 и поведе с 1:0.

Във втората част имаше много трагични моменти. Гъркът водеше с 4:3 и пробив, само че загуби подаването си в осмия гейм. След това му се наложи да избавя сетбол и в последна сметка всичко се реши в тайбрек. В него Циципас сподели класа и завоюва успеха с 2:0 сета.

Въпреки провалянето си в този мач, Куевас няма от какво да е неудовлетворен от представянето си в Ещорил. Той стигна до финала като "щастлив губещ " и в последна сметка добави 150 точки към актива си, както и близо 50 хиляди $ в сметката си от наградния фонд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР