Млада жена от Бангладеш привлече вниманието на медиците с необикновената

...
Млада жена от Бангладеш привлече вниманието на медиците с необикновената
Коментари Харесай

Двойна матка. Жена ражда 3 деца в рамките на 26 дни

Млада жена от Бангладеш притегли вниманието на медиците с невероятната си бременност и поредност на ражданията. 20-годишната Арифа Султана роди 3 деца в течение на 26 дни. Първо роди сина си, а след 26 дни на бял свят се появиха близнаците й. Причината? Малформация на матката.

„ Uterus didelphys “

„ Uterus didelphys “, т.е. „ двойна матка “ – по този начин се назовава редкият феномен, довел до тази невероятна двойна бременност. При него матката или е разграничена от бариера (Uterus subseptus), или по природа е двурога (Uterus bicornis). В случая на дамата от Бангладеш съгласно лекарите в една от матките й се е настанила една оплодена яйцеклетка, а в другата – две. Докато доста дами въобще не осъзнават, че страдат от сходна особеност, други изпитват мощни болки при сексуален акт, по време на цикъл и при бременност. „ Тя даже не знаеше, че е бременна с близнаци “, изяснява гинеколожката Шейла Подер от университетската клиника в град Кхулна. „ Досега не се бях натъквал на сходен случай в 30-годишната си процедура “, споделя основният доктор на окръг Джесоре Дилип Рой. Според изявления в медиите трите деца са в чудесно здраве.

Незадоволително опазване на здравето

Защо младата жена не е знаела за двойната си бременност? Твърде малко пари за проучвания и прегледи! Едва скоро след раждането на първото дете дамата усетила мощни болки в корема и била откарана незабавно в болничното заведение, където лекарите разкрили посредством ултразвук втората матка с близнаците и ги извадили с цезарово сечение. Младото семейство се радва на тройното знамение, въпреки да не е ясно по какъв начин ще устоя децата. Мъжът на Арифа печели единствено 6000 по този начин (62 евро) на месец. Той обаче е оптимист: „ Дар от Аллах е, че и трите ми деца са здрави. Ще дам всичко от себе си, с цел да ги направя щастливи “, цитират го медиите.

Превод: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР