Млад мъж, изживяващ се като защитник на дивата фауна, спаси

...
Млад мъж, изживяващ се като защитник на дивата фауна, спаси
Коментари Харесай

Мъж съживи коала с изкуствено дишане

Млад мъж, изживяващ се като бранител на дивата фауна, избави тежко ранена коала и се трансформира в воин на Австралия. Човекът направи дишане уста в уста на животното и го върна към живота.

В петък следобяд в предградие на Мелбърн била извикана избавителна работа, която да помогне на лежаща на пътя коала. Очевидно животното било блъснато от автомобил. След като пристигнали на мястото, пожарникарите с изненада открили, че коалата се е качила на крайпътно дърво.

Първоначално взехме решение, че животното е умряло там. После то падна от дървото и го хванахме с разпънатото платнище, изяснява капитан Шон Къртин пред радио Феърфакс.

След като животинката била към този момент в ръцете на избавителния екип, деятел от организацията за отбрана на живата фауна ѝ направил изкуствено дишане и сърдечен масаж. Трогателният миг бил сниман от инцидентен минувач, който бързо популяризирал клипчето в интернет.

За момента коалата е вън от заплаха. Тя възвръща силите си в особено леговище за диви животни, откъдето оповестиха, че животното към този момент е добре и е почнало да се храни.

Коалата е живеещо по дърветата двуутробно растителноядно животно, обитаващо Австралия. Тя е единственият непокътнат представител на семейство Коали.

През 1788 година, когато в Австралия идват английски заселници, популацията на коалата е била изчислена на над 10 милиона.

През двадесети век обаче Коалите от Южна Австралия са унищожени в огромен мащаб. Към днешна дата на континента има към 43 000 коали. Тъй като тези животни живеят високо в клоните на дърветата, не е елементарно да се откри точният им брой.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР