Митническите служители на граничен пункт Калотина задържаха двама португалски граждани

...
Митническите служители на граничен пункт Калотина задържаха двама португалски граждани
Коментари Харесай

На Калотина задържаха двама португалци със стоки на стойност 100 000 лева

Митническите чиновници на граничен пункт " Калотина " задържаха двама португалски жители за опит за нелегално транспортиране на артикули в размер на 100 000 лв., оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура - София.

Образувано е досъдебно произвеждане. На 21 октомври на митническия пункт " Калотина " е осъществена инспекция на лек автомобил, пътуващ от България за Сърбия, при която са открити 202 чанти на разнообразни търговски марки, на стойност 100 000 лв.. Пътуващите в колата жители на Португалия - Р.К. и Д.Б., не са заявили транспортираните от тях артикули, предопределени за търговски цели. С разпореждане на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвинени за опит за нелегално транспортиране на артикули в огромни размери. Те са арестувани за период до 72 часа.

Предстои внасянето в съда на искане за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на тях. При спецоперация в складови пространства в София и Божурище на 17 октомври бяха открити 39 кашона със артикули от предпазени търговски марки, за които има данни, че са контрабанда, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Стоките са с тегло близо един звук.

При различен случай от 15 септември, чиновници на ГДБОП иззеха 6540 чифта обувки, върху които непозволено е сложено лого на известни търговски марки. От Министерство на вътрешните работи прецизираха тогава, че е честа процедура недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и Европейския съюз нискокачествени или артикули със подозрително качество и характерности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР