Митнически служители задържаха близо 100 000 текстилни изделия, парфюми, обувки

...
Митнически служители задържаха близо 100 000 текстилни изделия, парфюми, обувки
Коментари Харесай

Над 100 000 ментета задържаха на „Капитан Андреево“

Митнически чиновници задържаха близо 100 000 текстилни произведения, парфюми, обувки и аксесоари със подозрения, че са с нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност. Стоките са открити при осъществени митнически инспекции на Митнически пункт Капитан Андреево през месец август, като количеството е рекордно за тази година.

През миналия месец са предотвратени 51 опита да бъдат пренесени артикули с лого на предпазени търговски марки. Най-голямото количество е намерено на 18.08.2022 година, когато на пункта идва влекач с полуремарке с българска регистрация. Водачът- български жител, е показал постоянни документи за транспортираните артикули от Турция за Франция. При осъществената митническа проверка  се открива,  че стоките дават отговор на заявеното количество, само че огромна част от тях  носят лого на предпазени марки.  Открити са 45 409 текстилни произведения, спортни обувки и чанти с обозначения на световноизвестни марки.

При различен случай на 26.08.2022 година на пункта идва товарен автомобил непозната регистрация, ръководен от полски жител. Според показаните документи камионът е превозвал групажна стока от Турция за Словакия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която са открити 11 771 текстилни произведения, 722 спортни обувки и 709 чанти с лого на над 20 международни марки.

Стоките са арестувани в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 за отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и за случаите са осведомени правопритежателите на комерсиалните марки, като за част от стоките към този момент има удостоверение, че са подправени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР