Петролните гиганти ТоталЕнержи (TotalEnergies) и Петробрас (Petrobras) са решили да

...
Петролните гиганти ТоталЕнержи (TotalEnergies) и Петробрас (Petrobras) са решили да
Коментари Харесай

ТоталЕнержи и Петробрас разширяват две петролни полета в Бразилия

Петролните колоси " ТоталЕнержи " (TotalEnergies) и " Петробрас " (Petrobras) са решили да стартират разширението на две петролни полета в Бразилия, разгласи през днешния ден в официално съобщение френският колос, представен от Франс прес. " ТоталЕнержи " бележи " мощен напредък " в латиноамериканската страна.

" ТоталЕнержи " с " Петробрас " и сътрудниците им " взеха дефинитивно капиталово решение за вторите етапи на развиване " на двете полета Атапу и Сепия, ситуирани край крайбрежията на Сао Паулу и Рио де Жанейро.

Двете полета се експлоатират от " ТоталЕнержи "   и " Петробрас " от 2020 и 2021 година надлежно и имат индустриален потенциал от 150 000 и 180 000 барела на ден.

Производственият потенциал ще е 225 000 барела на ден от поле за втората фаза на развиване, като се възнамерява да стартира да работи дейно " от началото на 2029 година ".

" Решението за стартирането на " Сепия 2 " и " Атапу -2 " бележи нов стадий от нашето мощно развиване в Бразилия ", съгласно Никола Терас, шеф проучване-производство на групата.

" Сепия 2 " и " Атапу 1 " ще допринесат за поддръжката на производството на " ТоталЕнержи " в тази основна страна на ниво от над 200 000 барела на ден ", добави той, представен в официалното съобщение.

" ТоталЕнержи " има надлежно 15 на 100 и 16,9 на 100 в полетата на " Атапу " и " Сепия ", които се оперират от " Петробрас " (която има 65,7 на 100 и 55,3 на сто).

" Шел " (Shell) държи 16,7 на 100 от " Атапу ", до момента в който " Петронас " (Petronas) и " КатарЕнерджи " (QatarEnergy) имат по 12,7 на 100 всеки от " Сепия ".

Миналата седмица " ТоталЕнержи " разгласи стартирането на нов петролен план, ситуиран по крайбрежието на Ангола, чието произвеждане би трябвало да стартира през 2028 година, като задачата е да доближи " плато от 70 000 барела нефт на ден ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР