Митнически служители от МП Гюешево откриха недекларирана валута с обща

...
Митнически служители от МП Гюешево откриха недекларирана валута с обща
Коментари Харесай

Митничарите на Гюешево спипаха скрити 200 бона

Митнически чиновници от Министерство на правосъдието Гюешево откриха недекларирана валута с обща левова равноценност 198 373,77 лв. при три случая през предходната седмица.

На 8.11.2022 година на Министерство на правосъдието Гюешево митническите чиновници стопират рейс с турска регистрация, пътуващ от Косово през Република Северна Македония и България за Турция.

При инспекция на багажа на един от пасажерите – жител на Косово, в бели пакети, подпъхнати под подплатата на куфара му, митническите чиновници откриват 51 925 евро и 5750 $ с обща левова равноценност 112 904,77 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София и под надзора на Районна прокуратура Кюстендил. 

Пътникът С.Х. е притеглен като обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил, за осъществено от него закононарушение по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той се е признал за отговорен за осъщественото от него действие. Между страните по делото е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложената на С.Х. санкция – 22 581 лв., съставлява 1/5 от размера на предмета на закононарушението, и е заплатена от него.

В същия рейс, при инспекцията на багажа и персонален обзор на различен пасажер – косовски жител, инспекторите откриват 20 000 недекларирани евро с левова равноценност 39 116 лв.. Парите са открити в джобовете на якето му, както и в джобовете на други негови облекла, пренасяни в багажа му.

На 12.11.2022 година още веднъж на Министерство на правосъдието Гюешево дежурните митнически чиновници от Търговско дружество Митница София стопират за инспекция излизащ от страната рейс с българска регистрация, пътуващ от София до Скопие.  При инспекция на движимостите на един от пасажерите – турски жител, в премествания от него багаж е открита възглавница, в която били скрити 23 700 евро с левова равноценност 46 353 лв..

Двата случая са глобени по Валутния закон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР