Митничари откриха недекларирана валута с левова равностойност близо 430 000

...
Митничари откриха недекларирана валута с левова равностойност близо 430 000
Коментари Харесай

Хванаха недекларирана валута за 430 хил лв.

Митничари откриха недекларирана валута с левова равноценност близо 430 000 лв. при инспекция на два товарни автомобила, излизащи от страната.
На 28.09.2022 година на " Капитан Андреево " идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Швейцария през България за Турция. По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в арматурното табло в шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 150 650 евро с левова равноценност 294 645 лв.. В арматурното табло на различен товарен автомобил два дни по-рано на 26.09.2022 година митническите чиновници откриват 68 500 евро с левовата равноценност на 133 974 лв.. Камионът е превозвал стока от Нидерландия през България за Грузия, оповестяват от Агенция " Митници ".

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково -Териториално поделение – Свиленград. Водачите на двете транспортни средства - турски жители, са привлечени като обвинени за това, че не са изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери – общо за двата случая в размер на 428 619 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР