Мистерията с газа се заплита. Бившият министър на енергетиката Александър

...
Мистерията с газа се заплита. Бившият министър на енергетиката Александър
Коментари Харесай

Мистерията с газа се заплита. Кой е намалил доставките?

Мистерията с газа се заплита. Бившият министър на енергетиката Александър Николов удостовери думите в пленарна зала на някогашния началник на „ Булгаргаз ” Николай Павлов, че доставките да били понижени, но  по този начин и не стана ясно кой носи виновност за това. Павлов непосредствено упрекна Кирил Петков и Асен Василев.  

Прокуратурата още не ме е викала по проблема с доставките на газ, само че на драго сърце бих отишъл да дам нужната информация. Това сподели някогашният министър на енергетиката Александър Николов в „ Тази заран “. Той уточни, че тематиката е извънредно комплицирана и от министерството са съдействали с всякаква информация, с цел да покачат експертизата на проверяващите, защото пазарът е доста комплициран.
-->
„ Не може единствено един човек, който и да е той, да е отговорен. Не може да му бъде поставена такава табела. С неговата номинация обаче станаха ясни доста неща – като да вземем за пример, че действително не се гони положително развиване за България. Има задоволително данни и трендове обратно във времето, които не би трябвало да се не помнят. Направи се опит на популацията да се предложи добре познато остаряло, доколкото то е добре забравено “, разяснява Николов номинацията на Николай Павлов за енергиен министър в кабинета „ Габровски “.

Александър Николов регистрира, че през последните 10 години страната ни е пред стопански, финансово и демографски колапс. От думите му излиза наяве, че няма нито едни индикатор, който да се движи в положителна посока.

В този смисъл той разяснява, че „ в случай че това се смята за нещо обикновено, то евентуално методът за избор на държавно управление от страна на ГЕРБ е верен “.

„ Кирил Петков не може да разпорежда каквото и да било на отраслово сдружение в енергийното министерство. Спазва се йерархията, т.е. той може да ми разпореди нещо на мен или на Министерски съвет. Аз няма да влизам в полемиката сред Петков и Павлов – да си приказват, каквото си желаят “, разяснява той обвиняванията на Павлов против някогашният министър председател по отношение на доставките на газ от Азербайджан. 

Той обаче сподели няколко елементарни неща.

„ Първо, анексите са два, а не един. Вторият е от септември 2021 година Причина за понижаване на количествата газ действително няма, само че въпреки всичко те са били понижени. Второ, методите за продажба на газ от „ Булгаргаз “ обратно във времето също е чудноват. Вижда се доста ясна централизация на доставки към избран търговец няколко месеца напред. Използването на така наречен борса, необичайно лицензирана от КЕВР в оня миг, без правила за търговия, също буби въпроси. И трето, напълно различен е въпроса по какъв начин са били правени взиманията от двата най-големи контрагента - Топлоелектрическа централа „ Варна “ и „ Топлофикация София “, сподели още Николов.

Той посочи също по този начин, че е положил огромни старания, с цел да стабилизира връзките сред България и Азербайджан. Според него в публичното пространство се хвърлят разнообразни кавги, тъй като партиите се готвят за избори. Ефектът от това обаче е върху гърба на хората, тъй като те ще би трябвало да заплащат по-високите цени на газа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР