Мистериозен извор бликна в къщата на Юри Корчев и съпругата

...
Мистериозен извор бликна в къщата на Юри Корчев и съпругата
Коментари Харесай

Мистериозен извор бликна в къщата на девинчанин

Мистериозен извор бликна в къщата на Юри Корчев и брачната половинка му в девинския квартал " Настан ". Това заяви зам. - кметът на община Девин Владимир Солаков. От управата прокопали с екскаватор ров бездънен 6 метра, търсейки теч, поради който от години фамилията се оплаква и стачкува, че къщата му се цялостни с вода. От изкопа обаче бликна извор от чиста студена вода, сподели Солаков, представен от " Марица ".



До извода, че бликащата живителна течност е от извор, се стигнало, откакто всички други хипотези били изключени. " От началото на мандата се занимаваме с решаването на казуса. С дълги преписки успяхме да спрем ВЕЦ-вете по реката, с цел да забележим дали водата в къщата ще спре да тече, само че тя продължи със същия размер. Изключихме опцията след огледи да има теч от тунел на Водноелектрическа централа. Спряхме водоподаването на целия квартал, само че това не спря оттока на водата в къщата. Изключихме опцията да се просмуква вода от остаряло водохващане над махалата, тъй като спряхме и него. Нищо не оказа помощ да се спре водата, в противен случай, тя се усилва ", уточни Солаков.



Предстои да изключат и последната догадка, че след земетресение преди три години разломи са пренасочили вода от река Мугленска, която изчезва по трасето и се появява при рибарниците край квартала. " Ще пуснем багра в Мугленска, с цел да забележим дали в извора ще се оцвети и да разберем от къде дали не идва от там ", сподели Солаков.



Семейството от години се оплаква и стачкува от водата, която не стопира да се просмуква от ската в основите на къщата. Целият им партерен етаж е цялостен с вода. " Проблемът е, че над къщата е склон, който водата просмуква и в един миг може да тръгне голямо свлачище с цели улици с къщи по тях. Ще извикаме специалисти от Геозащита -Перник да проучат терена ", сподели Солаков.

Заради проливни дъждове през уикенда от управата следили изкопа, с терзание да не тръгне свлачище от пороите.

Корчеви не престават да живеят в двуетажната къща. Заради теча през зимата целия партерен етаж бил цялостен с лед. Заради пороите от общината са създали чували с пясък, с терзание да не прелее водата и в село Грохотно, защото при предните превалявания в центъра водата стигнала 1 метър върху асфалта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР