Мисля, че тези удари водят към война. Досега Запада не

...
Мисля, че тези удари водят към война. Досега Запада не
Коментари Харесай

Бяха ли нужни военните удари на Запада в Сирия и как реагира Москва?

Мисля, че тези удари водят към война. Досега Запада не споделяше, че Сирия може да създава химическо оръжие. Тезата за химическото оръжие се използваше и във войната в Ирак. Тласкането към война е доста неприятно нещо. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният външен министър Ивайло Калфин по тематиката с военните удари в Сирия от страна на Съединени американски щати, Франция и Англия.
Като виждаме дейностите на огромни сили - това е военната промишленост, която работи на цялостни обороти в Сирия . Непосредствен отговор на Москва на тази бомбардировка едва ли ще има, само че в случай че отговорът е взаимен, може да докара до война . Очевидно, че този удар беше деликатен, разяснява още Калфин. Много съм песимистичен към отношението и присъединяване на Франция във военните дейности. Продължавам да си мисля, че каквото и да се случва, потреблението на военна мощ е последна мярка.
Ударите против Сирия основават нови напрежения в Близкия изток. Европа заплаща сметките на този спор. Цялото това напрежение води бежанци към Европа, а опциите на Европа не са доста огромни , счита Ивайло Калфин.
Ударът беше предстоящ и според мен изцяло оневинен , означи някогашният боен министър Тодор Тагарев. Той (ударът - бел. ред.) беше ориентиран напълно към инфраструктурата и средствата за производството на химическите оръжия и самите химически оръжия. Доста бързо стана ясно, че не всички химически оръжия от страна на Сирия са били унищожени, сподели Тагарев.
По думите му и двете страни в спора излизат с теза, която е удобна за тях. Изключвам опцията сирийското Противовъздушна отбрана да е постигнало нещо изключително. Това го преглеждам като PR на режима на Асад. Това е опит да се оправдае бездействието на Русия от сирийска позиция , разясни Тагарев.
Според мен никакъв съразмерен отговор не може да даде Москва без риск за личните си сили. Тодор Тагарев счита, че мирният вид за сигурност минава през Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Надявам се, че с комплекса от дейности в някакъв миг ще се стигне до полемиката за един политически развой, в границите на който да бъде заменено управлението на Сирия.
Считам, че персонално трява да бъдем признателни на нашите западни съдружници за решителните дейности, които започнаха. Русия не позволява същинска и безапелационна инспекция на случая с химическото оръжие. В някакъв миг би трябвало да се стигне до схващане в непрекъснатите членки на Съвета за сигурност, в частност и с Русия, разясни Тагарев.
Този удар по-скоро ще успокои ситуацията, тъй като Башар Асад ще има по-малко благоприятни условия да употребява химическо оръжие върху личното си население . За да се откри решение в Сирия, би трябвало да има схващане миминум сред Русия и Съединените щати, съобщи още Тагарев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР