Мислите се за експерти в областта на любовта и секса?

...
Мислите се за експерти в областта на любовта и секса?
Коментари Харесай

10 неща за любовта и секса, които вероятно не знаете

Мислите се за специалисти в региона на любовта и секса? Кой знае, евентуално сте прави. И въпреки всичко – дано проверим…, написа obekti.bg.

10. Може да счупите пениса


Снимка: Shutterstock

В него няма кости, само че все пак може да се „ счупи “. Лекарите назовават това пострадване „ фрактура на пениса “. Да – толкоз е мъчително, колкото си мислите, че е.

Кога се получава? Фрактурата е в резултат на контузия, нанесена върху пенис в положение на ерекция. Възможно е да се раздерат едно или и двете кавернозни тела в пениса (същите, които се изпълват с кръв). До това могат да доведат разнообразни нападателни техники по време на сексуален контакт – т.е. по време на така наречен „ полови акробатики “.

Хънтър Уеселс от Катедра по медицина в Университета на Вашингтон споделя, че е имал пациент, който е получил фрактура на пениса, „ откакто е тичал из стаята, пробвайки се да проникне в жена си със скок “.

9. Стриптизьорките в овулация печелят повече пари

През 2007 година откриватели от Университета на Ню Мексико откриват изненадваща връзка сред интервалите на овулация на стриптизьорките и техните бакшиши. Онези, които са в овулация (съответно имат по-голям късмет да заченат), печелят приблизително по 70 $ на час. Дамите, на които менструалният цикъл им е пристигнал пък, получават единствено 35 $. Тези, които нито са в овулация, нито в цикъл – 50 $.

Една от хипотезите за сходна странна връзка е, че мъжете (на подсъзнателно ниво), са по-склонни да дадат по-голям бакшиш на жена, за която имат вяра, че би могла да им даде дете.

8. Жените надушват генетичните разлики


Снимка: Shutterstock

Не е напълно ясно по какъв начин един клиент на стриптийз клуб е допустимо да направи разлика сред жена, която е в овулация и такава, която е, не е изцяло ясно. Почти несъмнено е, че това разграничение става на подсъзнателно равнище. Някои проучвания обаче демонстрират, че едно от най-вероятните пояснения се крие в резултата на феромоните - химическо вещество, изпускано от жив организъм и служещо за връзка с други организми от същия тип.

Смята се, че феромоните даже оказват помощ и на двата пола да откриват евентуалните генетични съвместимости. Гените, които съставляват главния Главния комплекс за хистосъвместимост (MHC) играят значима роля в регулацията на имунните реакции на тялото ви – най-много при определянето на съвместимостта на донори за трансплантация на органи. Някои данни демонстрират, че колкото по-несъвместимо e MHC-то на един мъж и една жена, толкоз по евентуално е да дамата да забременее. Нещо повече – счита се, че дамите могат да надушват тези генетични разлики.
В едно проучване, извършено от Клаус Ведекинд от университета на Берн, Швейцария, дамите са накарани да помиришат тениските, носени от незнайни мъже в границите на две нощи и да изберат тези, която най-вече им харесват. Според откривателите дамите всеобщо са предпочели тези тениски, носени от мъже с друго MHC по отношение на тяхното лично.

7. Противозачатъчните могат да попречат на умеенето на дамата да прави оценка мъжа

В проучването, извършено от Ведекинд, желанията на дамите към мъже с друго MHC се преобръщали в случаите, когато дамите приемали противозачатъчни.

6. Дебелите мъже устоят по-дълго в леглото


Снимка: Shutterstock

Връзката сред наднорменото тегло и половото здраве постоянно е била спорна. От една страна, прекомерната цялост може да провокира проблеми с ерекцията. От друга, съгласно едно проучване от 2010 година, оповестено в International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicine, колкото по-дебел е един мъж, толкоз по-продължителен е половият акт. Нещо повече – хора с по-висок показател на телесна маса (BMI) вършат обич приблизително по 7.3 минути, до момента в който по-слабите – приблизително по 1.8 минути.

Каква е тайната? Защо дебелите мъже устоят цели 5,3 минути? Този вид хора разполагат и с по-високи равнища на женския секс хормон естрадиол. Според една от хипотезите тази субстанция пречи на способността на тялото да доближи до оргазъм… най-малко за няколко минути.

5. „ Проклетите седем години “ може и да не са мит

Изразът „ seven-year-itch”, разпространяван от едноименния филм „ Проклетите седем години “ от 1955 година с Мерилин Монро, се употребява измежду англоезичните среди, с цел да опише наклонността, при която единият сътрудник стартира да се усеща незадоволен от своята половинка след интервал от седем години и желае да продължи живота си самичък или с някой различен.

Ако съдим по разводите в Съединени американски щати, това може и да не е мит. Според данни от 2009 година междинната дълготрайност на брака измежду американците е била 7.9 години.

4. Активно заобикаляме изкушението

Снимка: Shutterstock

Дори и в „ проклетите седем години “ да има нещо правилно, съответни доказателства демонстрират, че мъжете и дамите във връзка действително поставят старания (подсъзнателно) да отклоняват изкусителните други възможности.

В проучване, оповестено през 2008 година, психологът Джон К. Манър взема решение да покаже на доброволци от мъжки и женски пол лица на компютърния екран за половин секунда. Впоследствие се появява кръг или квадрат в дадена част на екрана – те би трябвало да го разпознаят, като натиснат верния клавиш на клавиатурата колкото се може по-точно.

Резултатът демонстрира, че погледите на хетеросексуалните мъже и дами, които не са във връзка, се задържат по-дълго върху фотосите на привлекателни хора от противоположния пол.

Онези обаче, които имат половинка, реагират доста по-различно. Те отместват погледа си доста по-бързо. Нещо повече – отвръщат очи доста по-бързо от привлекателните хора, в сравнение с от тези със „ умерена “ хубост.

3. Мастурбацията се следи още в утробата

До всички самотници – в мастурбацията няма нищо неправилно. Всъщност, евентуално сте я практикували още в утробата на майка си.
На приложената синография, взета от обявата " Sonographic observation of in utero fetal 'masturbation' “, се вижда вляво по какъв начин ръката на бебето се намира над пениса. Вдясно жълтите стрелки демонстрират по какъв начин ръката, най-малко съгласно ръководителя на изследването Израел Мейзнер, „ държи пениса по метод, наподобяващ придвижванията при мастурбация “.

„ Имайте поради – изяснява Мери Роуч, създател на Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex, в границите на лекцията и на TED, обвързвана с непознатите страни на оргазма – това е било по време на ултразвук, тъй че Мейзнер е следил движеща се картина.”

2. Клиторът е нещо доста по-голямо, в сравнение с си представяте

Ако си визиите клитор, евентуално в съзнанието ви изскача са дребна част от другояче доста по-големия орган. Вътрешната му част е доста по-обемна, в сравнение с сензитивните нервни окончания, подаващи се от тялото.

До 90-те години на предишния век учените в никакъв случай не са били изучавали вътрешната конструкция на възбудени клитори. Всъщност – чак през 2009 година те основават първата 3D сонография на подтиквани клитори. Органът, изобразен тук, се намира във възбудено положение – това е илюстрация, направена от Мис Ем от Musem of Sex Blogs. Тя е част от нейния любопитен пост, отдаден на женския сексуален орган.

1. Ако от секса ви става неприятно, помолете джипито си да ви инжектира сперма

Чували ли сте за синдрома на посторгазмово заболяване (POIS)? Това е нещо радикално друго от страдание след половия акт (PCT, посткоитусово съжаление). Става дума за рядко положение, характеризиращо се със признаци, сходни с тези при грип. Например тресчица, сополивост, извънредно безсилие и сърбящи очи. Те се появяват след еякулация и могат да продължат цяла седмица. На процедура това е един от най-злочестите синдроми на земята изобщо.

За благополучие, има вяра за тези от вас, които страдат от POIS. Според две проучвания, оповестени от откриватели от Университета Утрехт, мъжете с този синдром евентуално са алергични към личната си семенна течност. Едно изобретение, което би могло да предложи разнообразни лечебни разновидности.

В първото проучване 88 % от мъжете, диагностицирани с POIS, са подложени на общоприет тест с убождане на кожата с част от тяхната семенна течност. Наблюдава се алергична реакция. При второто изследване мъже, диагностицирани с POIS, са били лекувани с способи, присъщи за лекуването на алергии. Те включват инжекции, съдържащи все по-големи дози от тяхната лична семенна течност. В рамките на три години се вижда доста усъвършенстване и признаците на POIS понижават. Сходна форма на лекуване се ползва и при дами, алергични към сперма.

Източник: io9.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР