Министрите на отбраната на САЩ и Япония Джеймс Матис и

...
Министрите на отбраната на САЩ и Япония Джеймс Матис и
Коментари Харесай

САЩ и Япония осъдиха нежеланието на Северна Корея да се откаже от ядрените оръжия

Министрите на защитата на Съединени американски щати и Япония Джеймс Матис и Ицунори Онодера са осъдили нежеланието на Северна Корея да се откаже от нуклеарните оръжия. Това се споделя в заявление от пресслужбата на Министерството на защитата на Съединени американски щати, публикувано във вторник след телефонния диалог сред двамата министри, оповестява "Фолус ", като се базира на ТАСС.

„ Министър Матис и министър Онодера са разискали безразсъдното държание на Северна Корея “, декларират от американското военно ведомство. "Те са се съгласили за значимостта от оказването на оптимален напън над Северна Корея, който да я принуди да промени политическия си курс, да се въздържа от провокации и закани, както и да одобри стратегическо решение за отвод от своята нуклеарна и ракетна стратегия “.

Матис е подчертал, че „ опасността, идваща от Северна Корея, е световен проблем “.

Военните министри са разискали и въпроси, свързани с укрепването на американо-японския съюз. „ Министър Матис е удостоверил, че Съединени американски щати има намерение да извършва уговорките си по обезпечаването на отбраната на Япония “, означават от Пентагона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР