Министерството на земеделието, храните и горите възнамерява да разшири санитарната

...
Министерството на земеделието, храните и горите възнамерява да разшири санитарната
Коментари Харесай

Ускоряват санитарна сеч на гори в Южна България

Министерството на земеделието, храните и горите има намерение да разшири санитарната сеч поради растяща болест по дърветата в разнообразни региони на страната. Това се схваща от писмения отговор на отрасловия министър Румен Порожанов до депутати от опозицията.
Според народните представители в областите Смолян, Кърджали, Пазарджик, Бургас са налице обилни вреди от корояди и последвали болести по горските масиви.
Министърът на земеделието Румен Порожанов показва, че в страната са регистрирани повреди върху 280 000 декара иглолистни гори, включително от корояди в размер на 113 000 декара, съобщи БГНЕС. Превантивните ограничения против тези вредители са лимитирани, скъпи и с неразбираем резултат, считат от министерството. От ведомството удостоверяват, че се вижда разширение на засегнатите от корояди и фитопатогенни гъби гористи местности. Заради това към този момент са разпоредени непрекъснат мониторинг, както и ускорение процеса на възлагане на санитарни и насилствени сечи. Повечето от постановените периоди за осъществяване на тези и други ограничения са 30 юли и 30 септември 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР