Министерството на здравеопазването заявиха, че всички работещи в Центровете за

...
Министерството на здравеопазването заявиха, че всички работещи в Центровете за
Коментари Харесай

Голяма новина за работещите в Спешна помощ

Министерството на опазването на здравето обявиха, че всички работещи в Центровете за незабавна здравна помощ в страната ще получат дължимите нараствания на заплатите си, които са в действие от 1 август 2023 година, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

От известието излиза наяве, че това ще стане най-късно до края на октомври, според от нужното софтуерно време за въвеждане на начисленията във ведомостите. Това се отнася и за чиновниците на районните здравни инспекции, чиито заплати бяха обновени от същата дата.
-->
" Всички чиновници в тези структури ще получат вкупом разликата до новия размер на работните заплати за август и септември 2023 година ", показва министерството.

Общо за двете структури са заложени 30 млн. лева за нарастване на заплатите. Това стана с приемането на бюджета аз тази година.

С контрактуваното нарастване - от 22 %, междинното нарастване на възнаграждението на доктор в центровете за незабавна помощ е с 578 лв., на фелдшер или лекарски помощник - приблизително с 418 лв., на здравна сестра - приблизително с 396 лв., на парамедик - приблизително с 272 лв., на санитар - приблизително с 225 лв.. Това напомня министерството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР