Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на , след

...
Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на , след
Коментари Харесай

Япония ще проучва вредят ли ваксините

Министерството на опазването на здравето, труда и обществените грижи на, след началото на имунизацията против ще организира огромно изследване измежду популацията за вероятни странични резултати. Това заяви телевизионният канал NHK, съобщи БГНЕС.

Изследването ще се организира посредством изследвания в обществените медии. Очаква се да стартира през април. Общо се възнамерява да бъдат интервюирани към 3 милиона души - по 1 милион за всяка от трите ваксини, които японското държавно управление купува. След това всички получени данни ще бъдат оценени и екип от специалисти ще изготви отчет за това дали някакви признаци или болести са свързани с имунизацията.

На 14 февруари Министерството на здравеопазването, труда и обществените грижи на Япония утвърди потреблението на имунизацията, създадена от американската фармацевтична компания " Pfizer " в страната. Очаква се имунизациите да стартират на 17 февруари. На първо място това ще засегне към 4 милиона медицински и обществени служащи. Второ, към 36 милиона души над 65 години ще бъдат имунизирани. Тогава акцията ще бъде разширена до 8,2 милиона души в Япония с хронични болести и до май други категории жители ще могат да получат ваксини.

Миналата година Япония подписа съглашения за доставка на ваксини за COVID-19 с, както и с британско-шведската фармацевтична компания и американската компания за биотехнологии.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР