Министерството на здравеопазването на щата Адамава в Нигерия потвърди 11

...
Министерството на здравеопазването на щата Адамава в Нигерия потвърди 11
Коментари Харесай

В Нигерия 11 случая на холера

Министерството на опазването на здравето на щата Адамава в Нигерия удостовери 11 случая на заболяване от холера в региона на Гуюк и Шеленг, съобщи нигерийската организация НАН, цитирайки изказване, подписано от доктор Селин Лаори, шеф на публичното опазване на здравето в министерството в Йола.

Той сподели, че във вторник хипотетичните случаи са били 96 и след това 11 са доказани с 2,1 % коефициент на смъртност.

По думите му на 19 август в министерството са постъпили сигнали за подозрения за случаи на остра водниста диария от засегнатите региони.

„ Бяха взети и тествани проби, като се използваха бърз диагностичен тест (RDT) и полимеразна верижна реакция (PCR), при които седем проби бяха доказани като случаи на холера “, сподели доктор Лаори.

„ Оттогава активирахме нашия Център за незабавни случаи на публично здраве, екипът за бързо реагиране беше подложен в подготвеност, а чиновниците за известяван при наблюдаване на болесттите бяха ориентирани да стартират вярно следствие и да проведат разширено наблюдаване във всичките 21 региона. “

По думите му, с цел да се подкрепи ръководството на случаите в целия щат, са закупени медицинските консумативи и те са доставени и подадени в съществуващия център за лекуване на холера.

„ Призоваваме всички наши сътрудници и заинтригувани страни да дават нужната техническа поддръжка, с цел да добавят напъните на държавното управление за ограничение на епидемията “, сподели той.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР