Доналд Тръмп навърши 78 години вчера, нещо, което ще напомни

...
Доналд Тръмп навърши 78 години вчера, нещо, което ще напомни
Коментари Харесай

Тръмп навърши 78, Байдън го поздрави подобаващо

Доналд Тръмп навърши 78 години през вчерашния ден, нещо, което ще подсети на гласоподавателите, че двамата съществени претенденти за президент на Съединени американски щати тази година са най-възрастните, които в миналото са се кандидатирали за поста, написа " Ройтерс ".

Възрастта и умствената заостреност бяха в центъра на надпреварата сред републиканеца Тръмп и неговия противник от Демократическата партия, президента Джо Байдън, постоянно получавайки повече внимание, в сравнение с основни политически въпроси в навечерието на изборите на 5 ноември.
Проучванията на публичното мнение демонстрират, че американците са по-притеснени от напредналата възраст на Байдън, който е на 81 години. Но на 78 години Тръмп е единствено с три години и половина по-млад и ще бъде най-възрастният човек, встъпвал в служба, в случай че завоюва втори мандат.

Тръмп произнесе тирада в петък на празненство за рождения си ден, проведено за него в Уест Палм Бийч, Флорида, от група поддръжници, наречена Club 47 USA. По време на акцията Тръмп не сложи категорично въпроса поради възрастта на Байдън, само че се опита да употребява всяка вербална неточност на съперника си, както и бавната походка на Байдън, с цел да го показа като неспособен за Овалния кабинет.

„ Не става въпрос за възраст, а за мисловен потенциал “, сподели говорителката на акцията на Тръмп Каролин Левит, потвърждавайки, че гласоподавателите могат да видят контраста сред Байдън и Тръмп, който тя разказа като „ изострен като бръснач с елитна устойчивост “.

Байдън отговори на въпросите за възрастта си, като сподели на гласоподавателите да се съсредоточат върху достиженията му на поста като доказателство за неговата храброст и мощ. Той също по този начин разказа Тръмп като опасност за демокрацията поради напъните му да провали изборите през 2020 година и подлага на критика от време на време непоследователните му изявления, както и потреблението на подстрекателска антиимигрантска изразителност.

„ Честит 78-ми рожден ден, Доналд. Възрастта е просто число “, разгласява Байдън в обществената мрежа X дружно с малко видео, контрастиращо неговите дейности и политики с тези на Тръмп.

Happy 78th birthday, Donald. Take it from one old guy to another: Age is just a number.

This election, however, is a choice.

Във февруарско изследване на Reuters/Ipsos към 78% от интервюираните - в това число 71% от демократите - споделиха, че Байдън, който към този момент е най-възрастният президент, е прекомерно остарял, с цел да работи отпред на държават. Около 53% от интервюираните споделиха, че Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 година, пък е прекомерно остарял.

Президентският историк Тимъти Нафтали сподели, че Тръмп излъчва сила в обществените си изяви, което го кара да наподобява физически по-жизнен от Байдън, само че това не значи, че има по-остър разум. „ Не е ясно кой от двамата има по-добър надзор върху качествата си, когато ги слушате “, сподели Нафтали.

Алън Лихтман, професор по история в Американския университет и прочут прогностик на президентските избори, сподели, че Тръмп е направил неточности и е популяризирал погрешна информация дотам, че това би трябвало да повдигне повече въпроси по отношение на неговата психическа валидност.

„ Хората някак се концентрират върху грешките, които Байдън направи, като в същото време изцяло подценяват метода, по който Тръмп наподобява изцяло откъснат от действителността “, сподели той.

Тръмп и Байдън са с изравнени благоприятни условия в националните изследвания на публичното мнение, като Тръмп води в няколко основни щата, които може да решат изборите през ноември.

Не е ясно доколко възрастта ще бъде фактор за крайния резултат. Сред въпросите, които гласоподавателите ще претеглят, е силата на стопанската система, която като цяло се показва добре, само че е наранена от инфлацията, както и имиграцията и правата на дамите по тематиката с абортите.

Гласоподавателите би трябвало да вземат поради и правните проблеми на Тръмп. Миналия месец правосъдни заседатели в Ню Йорк го признаха за отговорен във подправяне на бизнес записи, с цел да прикрие заплащания на порнозвезди преди изборите през 2016 година Той е изправен пред три спомагателни наказателни каузи, само че няма възможност нито едно да стигне до съд преди изборите.

Първият ефирен спор на 27 юни сред двамата претенденти ще бъде значим тест, защото гласоподавателите ще търсят вербалните неточности като вероятен знак, че и двамата не са подготвени да управляват страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР