Министерството на вътрешните работи на талибаните, които контролират Афганистан, съобщи,

...
Министерството на вътрешните работи на талибаните, които контролират Афганистан, съобщи,
Коментари Харесай

Японското посолство отваря отново врати в Кабул

Министерството на вътрешните работи на талибаните, които управляват Афганистан, заяви, че японското посолство в Кабул е отворило още веднъж .

Пресцентърът на талибанското вътрешно министерство заяви в неделя вечерта, че изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Шираджуддин Хакани се е срещнал с японския дипломат в Афганистан Окада Такеши.

" По време на срещата уважаемият Шираджуддин Хакани приветства откриването на японското посолство в Кабул и го дефинира като ефикасна стъпка в укрепването на връзките сред двете страни. Изпълняващият длъжността министър увери в цялостната сигурност на представителите и активността на посолството ", се споделя в изказването.

Беше обявено, че Окада Такеши на собствен ред е заречен, че Япония ще продължи да поддържа и да си сътрудничи с афганистанците.

Миналия август талибаните превзеха Афганистан съвсем без пердах. Бойците влязоха в Кабул на 15 август, а президентът Ашраф Гани и членовете на неговото държавно управление побързаха да избягат от страната . След като талибаните завладяват Кабул, доста посолства, в това число и това на Япония, също напуснаха Афганистан.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР