Министерството на външните работи работи по организиране зад граница на

...
Министерството на външните работи работи по организиране зад граница на
Коментари Харесай

Външно работи по организиране на изборите в чужбина на 14 ноември |

Министерството на външните работи работи по образуване зад граница на идните избори на 14 ноември, оповестяват от отрасловото ведомство. 

С цел гарантиране правото на глас на сънародниците ни в чужбина, на ръководителите на задграничните ни представителства са дадени инструкции да основат нужната организация за осъществяване на всички действия по отношение на подготовката на изборите.

Предприемат се нужните по дипломатически път стъпки за приемане на единодушие от приемащите страни за осъществяване на вота и за откриване на изборни секции на територията на дипломатическите и консулските ни представителства, както и отвън тях.

Към момента е поискано единодушие от 55 от общо 128 страни, в това число такива с вторична дипломатическа акредитация.

В рамките на подготовката на вота зад граница досега Министерство на външните работи е направило още следните действия:

- Създадена е Работна група „ Избори " ;

- Установен е работен контакт с ЦИК;

- Извършена е нужната организация задграничните ни представителства да дават информация за ограничаващите ограничения по отношение на пандемията от COVID-19, които биха имали отражение върху организацията на вота, като тя постоянно ще бъде изпращана на ЦИК;

- Дадени са инструкции за изпращане на предложения за интернационално наблюдаване в осъществяване на интернационалните ни задължения и според Изборния кодекс;

- На формалния уеб страницата на Министерство на външните работи, както и на уеб страниците на обособените дипломатически представителства, е разкрита графа „ Избори 14.11.2021 година ", в която се разгласява значима информация, обвързвана с гласуването зад граница: .

Конкретна информация за организацията на вота в обособените страни ще бъде оповестена и на уеб страниците на дипломатическите и консулските представителства, както и в обществените мрежи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР