Министерството на външните работи предупреди българите за екстремното време в

...
Министерството на външните работи предупреди българите за екстремното време в
Коментари Харесай

МВнР предупреди българите за екстремното време в Северна Италия, три главни пътни артерии са затворени

Министерството на външните работи предизвести българите за рисковото време в Северна Италия, държавната новинарска организация АНСА заяви за затворени три основни пътни артерии. 

През уикенда облачни стихии връхлетяха северната част на Италия и наводниха Генуа. Проливният дъжд, който връхлетя града нощес с 80 милиметра за по-малко от час, провокира наводняване по улиците на Генуа, което принуди Гражданска отбрана краткотрайно да затвори някои подлези, метрото и гарата, което провокира разстройване в разписанието на влаковете.

Обявена е оранжева паника в община Генуа до 15:00 ч. през днешния ден, последвана от жълта паника до 20:00 ч. Предупреждението е за интензивни морски стихии за през днешния ден и мощни ветрове до на следващия ден, вторник, 29 август. След мощните стихии в Торино и Милано неприятното време обгръща и Централна Италия. В Тоскана е оповестена оранжева паника до 18:00 ч. Днес, прецизират от външното ни ведомство.

Свлачище във Франция наоколо до тунела Фрежус, спря влаковете за и от Италия. Международната линия Милано-Лион сред Модан и Шамбери е прекратена. Trenitalia осведоми, че са анулирани 4 високоскоростни влака, два от Милано до Париж и още толкоз в противоположна посока.

При потребност от подпомагане българските жители в Италианската република могат да се обръщат към посолството на Република България в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Консулско подпомагане може да бъде получено и от Генералното консулство на Република България в Милано на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 00390284942941, както и на имейл адрес: [email protected].

Междувременно държавната организация ANSA заяви, че три основни пътни артерии в северните райони на Ломбардия и Пиемонте са затворени заради извънредно неприятно време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР