Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще реагира

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще реагира
Коментари Харесай

Македония беснее: Укротете си провокаторчето Джамбазки!

Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще реагира с нота за изказванията на евродепутата Ангел Джамбазки, тъй като " този път е минал всички граници на провокация ", заяви на конференция министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

Във фейсбук профила си преди ден Джамбазки направи изказване, озаглавено: " Димитър Ковачевски, Вие, сърбоманите в Скопие, нямате място в Европейски Съюз! ", а като декор по време на част от изказването му стои остаряла карта, на която днешната Република Северна Македония е част от България.

" Изявлението на Джамбазки е диалект на ненавист и съгласно всички интернационалните, а и двустранни съглашения има съображение да се реагира. Трябва да реагира и българската страна, тъй като това са към този момент териториални искания и обидни изявления към народ и етнически общности ", сподели Османи.

Буяр Османи съобщи, че коментарът му на думите на проф. Ангел Димитров, съгласно който Република Северна Македония не се държи като претендент за член на Европейски Съюз, също е публична реакция, тъй като всяко негово изказване като министър на външните работи е публично изказване на министерството на външните работи, заяви Българска телеграфна агенция. 

" Ако отрицателните трендове продължат, ще има и друга връзка ", сподели Османи след взаимната конференция с ръководителя на словенската дипломация Таня Файон, която е на публично посещаване в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР