Министерството на външните работи на Република Северна Македония излезе със

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония излезе със
Коментари Харесай

Македонското МВнР: Изказванията на Костадин Костадинов са организирана провокация

Министерството на външните работи на Република Северна Македония излезе със специфична позиция против изказвания на ръководителя на партия " Възраждане "  Костадин Костадинов.

" Министерство на външните работи осъжда изявления, които съдържат териториални искания към Република Северна Македония, изразени обществено и неведнъж от българския народен представител и водач на политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов. Фактът, че тези изказвания се повтарят, този път и в Скопие и по важен и за двете страни алегоричен мотив - откриването на нови пространства на Културно-информационния център, го тълкуваме като подкопаване на мощните старания на двете държавни управления за поощряване на съдействието и като проведена провокация ", гласи позицията им, цитираната БГНЕС.

От външното ведомство отправят призив към жителите на двете страни да не се поддават на сходни провокации, които имат цел да попречат на двете страни да осъществят препотвърдените от тях откровени планове за задълбочаване на връзките сред нашите страни. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР