Министерството на външните работи на Молдова изригна срещу участието на

...
Министерството на външните работи на Молдова изригна срещу участието на
Коментари Харесай

Молдова изригна срещу неприятелска акция на руския посланик в Приднестровието

Министерството на външните работи на Молдова изригна против присъединяване на съветския дипломат Олег Васнецов във встъпването в служба на водача на непризнатата Приднестровска молдовска република , която е мощно проруска, осведоми " Новости ".

" Така наречените " президентски избори " в Приднестровския район са нелегитимни и опонират на конституционните основи на Молдова . Участието на ръководителя на дипломатическата задача на Руската федерация в сходни дейности се преглежда от Министерството на външните работи и европейската интеграция като неприятелска акция ", се акцентира в изказване на външното министерство на Молдова.
 Новият президент на Молдова: Русия да се изтегли от Приднестровието
Новият президент на Молдова: Русия да се изтегли от Приднестровието

Мая Санду съобщи, че Крим принадлежи на Украйна...

От ведомството означиха, че тази позиция скоро ще бъде показана на вниманието на съветския дипломат.

В Кишинев са уверени, че наличието на задгранични дипломати на мероприятия, които " могат да бъдат употребявани за пропагандни цели ", не способстват позитивно за уреждането на приднестровския спор или за развиването на двустранните връзки, учредени на взаимно почитание.

По-рано през днешния ден ръководителят на комисията по въпросите на помилването в президентската администрация на Молдова Йон Гузун приказва по тази тематика в обществените мрежи. Той предложи Васнецов да бъде разгласен за личност нон грата, т. е. да бъде изпъден .
 НАТО: Русия нарушава суверенитета на Молдова с наличието си в Приднестровието
НАТО: Русия нарушава суверенитета на Молдова с наличието си в Приднестровието

Новият молдовски президент към този момент се разгласи за изтеглянето на Москва

На 12 декември в Приднестровието се организираха седмите избори за глава на непризнатата република. Централната изборна комисия разгласи успеха на Вадим Красноселски, който беше определен за втори мандат. Инаугурацията се състоя на 17 декември, като в нея взе участие Васнецов.

В Кишинев авансово оповестиха, че няма да признаят изборите в Приднестровието за законни. Международната общественост също не признава Приднестровието за самостоятелна страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР