Министерството на външните работи е привикало посланика на Турция у

...
Министерството на външните работи е привикало посланика на Турция у
Коментари Харесай

Външно привика турския посланик след твърдението на Рашков за намеса в изборите

Министерството на външните работи е привикало посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок

Това се случва единствено няколко часа откакто вътрешният министър Бойко Рашков съобщи на брифинг, че южната ни съседка се е, които се организираха в неделя. По думуте му турски медии и публични лица са отправяли апели за всеобщо присъединяване във вота, в който имаше за пръв път претендент за президент турчин и са пропагандирали за водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ . Министърът разгласи, че цялостното държание на турската страна преди и по време на изборите може да се пояснява като сериозна интервенция в изборния развой. Повече за гласовете от Турция за придвижването.



Снимка: БГНЕС

Според известието на външно министерство - точно изборите са били мотивът за срещата сред непрекъснатия секретар на ведомството Иван Кондов и Секизкьок.
Движение за права и свободи загатна, само че не сподели за кого ще гласоподава на втория тур в неделя
Решението, което взехме на Централно оперативно бюро през днешния ден на съвещание е, че гласоподавателят на Движение за права и свободи е доста умен и ще направи верния из...

На турската страна е било привлечено вниманието за случаи на ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Турция за гласоподаване в интерес на политическа партия у нас, каквито бяха обвиняванията и на министър Рашков.

Българската страна е изразила очакване турските институции и публични лица изрично да се въздържат от пропагандни дейности и политически послания, имащи отношение към изборния развой в България, по време на идния втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 година



Срещата във Външно министерство идва и в деня, в който структурата на Движение за права и свободи в Истанбул за двойката Анастас Герджиков-Невяна Митева за идния в неделя балотаж. С пост на турски език в обществените мрежи те приканиха да се гласоподава точно за Герджиков. Пред от пресцентъра на Движение за права и свободи отхвърлиха да разясняват поста, който минути след диалога ни беше заличен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР