Министерството на труда и социалната политика ще предложи увеличаване на

...
Министерството на труда и социалната политика ще предложи увеличаване на
Коментари Харесай

Сачева поряза искането за замразяване на минималната заплата

Министерството на труда и обществената политика ще предложи увеличение на минималната заплата на 650 лв., съобщи през днешния ден пред Българска национална телевизия Деница Сачева. Тя напомни, че възнаграждението е най-ниското в Европейския съюз. Работодателската Асоцияция на индустриалния капитал в България настоя през вчерашния ден заплатата да остане 610 лева, тъй като упованията за растеж на Брутният вътрешен продукт не са се сбъднали, има спад и икономическата логичност диктува промени да не се вършат. Сачева обаче се застъпи за плануваното нарастване от 1 януари с претекст, че това е крачка напред в политиката по приходите.

Намерението е разумно предвид на обстоятелството, че 2021-а е изборна година, има и митинги. Сачева съобщи, че оставка на кабинета не се разисква.

Министърът регистрира, че към 30% от записаните безработни са от бранш " Ресторантьорство, хотелиерство и туризъм ". По експертни оценки едвам към 20% от хората, които по принцип имат работа през лятото, са били заети тази година сезонно в туризма. Според Сачева е допустимо това да се случи и в зимния туризъм.

" Надяваме се до края на годината да задържим безработицата до 8% най-много. За триумф бихме смятали, в случай че създадем по този начин, че безработицата да не надвиши 300 000 души до края на годината. Към днешна дата е 244 00 души ", сподели още Сачева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР