Министерството на труда и социалната политика (МТСП) настоява за по-съществено

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) настоява за по-съществено
Коментари Харесай

Увеличение на финансирането за социални услуги иска ресорното министерство

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) упорства за по-съществено нарастване на разходните стандарти за обществени услуги, изключително за резидентна грижа в бюджета за 2020 година Това заяви в Перник министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

По думите му повишаването е належащо, с цел да се обезпечи почтено възнаграждение на работещите в областта на обществените услуги и да се увеличи атрактивността на този тип активност.

В тазгодишния бюджет страната е заделила по това перо 260 млн. лева. Петков уточни, че парите са с 30 млн. лева повече от 2018 година Ръстът е над 10%, само че той не е задоволителен, счита общественият министър.

В над 100 центъра от фамилен вид в цялата страна са обхванати деца и младежи с увреждания, като по думите на Петков до края на 2021 година действително процесът на деинституционализация за грижите за деца ще завърши.

Петков посети в четвъртък Дома за деца с умствени увреждания в пернишкия квартал " Драгановец ". Социалното заведение се населява от 14 деца и младежи с увреждания на възраст от 13 година до 27 година Те получават 24-часова грижа от 13-членен екип, 8 от които са детегледачи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР