Министерството на транспорта и съобщенията изпрати писма до кметовете на

...
Министерството на транспорта и съобщенията изпрати писма до кметовете на
Коментари Харесай

Държавата си поиска летищата в Русе и Равнец

Министерството на превоза и известията изпрати писма до кметовете на Русе и Бургас с искане да подхващат дейности по прекачване на собствеността на " Летище Русе " и " Летище Равнец " към структурата на ведомството.

Това е част от целенасочената политиката за възобновяване на активността на дребните районни летища, допълват от министерството.

Министър Събев предлага летищата да станат държавна благосъстоятелност по смисъла на член 43 б от Закона за гражданското въздухоплаване. Това ще разреши да бъдат менажирани от летищен оператор със 100% държавно присъединяване и без да се постановат промени в законите.

Така " Летище Русе " ще възвърне по най-бърз метод активността си на гражданско летище, а " Летище Равнец " ще се трансформира в карго терминал, който да обслужва логистичните центрове и товарния превоз в Бургас, са претекстовете на транспортното министерство.

" Летище Русе " е гражданско летище за вътрешен и интернационален превоз. Разположено е на 20 км от град Русе наоколо до село Щръклево. От декември 2016 година има лиценз за летателна площадка за дребни самолети. Намира се на 177 км от третото най-натоварено летище в България - „ Летище Варна “ и на 116 км от „ Летище Горна Оряховица “. „ Летище Русе “ инфраструктурно е с опция да обслужва товарни самолети, бизнес самолети и хеликоптери, цивилен полети, селскостопански летателни средства, противопожарни самолети и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР