Министерството на регионалното развитие и благоустройството подготви проект за промени

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството подготви проект за промени
Коментари Харесай

Облекчават административната тежест върху производителите

Министерството на районното развиване и благоустройството приготви план за промени в Наредбата за изискванията и реда за вложение на строителни артикули в градежите на Република България. Това оповестиха от министерството.

С препоръчаните промени се цели да бъде облекчена административната тежест върху производителите. Отпада условието за сформиране на декларация за характерностите на строителен артикул по Наредба № РД-02-20-1 от 2015 година, когато за тях към този момент са формирани заявления за сходството на продукта с европейски актове за екодизайн, свързани с енергопотреблението. Декларацията за сходство ще важи, в случай че няма национални условия, нито хармонизирани европейски стандарти от приложното поле на Регламент (ЕС) №305/2011 на Европейския парламент и на Съвета от 9 март 2011 година за установяване на хармонизирани условия за предлагането на пазара на строителни артикули.

В плана на наредбата се създават и национални условия за влагането на артикули за повторна приложимост в градежите, както и способи за тяхното оценяване.

Проектът е оповестен на формалната страница на Министерство на регионалното развитие и в Портала за публични съвещания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР