Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще създаде единен

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще създаде единен
Коментари Харесай

Създава се единен регистър по устройство на територията

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) ще сътвори обединен указател по устройство на територията.

Той ще сплотява в себе си всички регистри, водени от Министерство на регионалното развитие, Дирекцията за народен строителен надзор, регионалните администрации, общинските администрации и администрациите на регионите в градовете с районно разделяне. Това е една от признатите от държавното управление промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), заяви пресслужбата на Министерския съвет.

Целта е интеграция на данните по капиталовите и строителните процеси, възстановяване на административното обслужване и понижаване на тежестта за жителите и бизнеса.

В регистъра ще се разгласяват позволения за слагане на преместваеми обекти, рекламни, осведомителни и монументално-декоративни детайли и заповеди за премахването им. Ще са вписват и позволения за градежи, за разработване на устройствени проекти и техните промени, актове за одобряването им.

Регистърът ще съдържа също удостоверения на консултантите, оценяващи сходството на капиталовите планове и/или практикуване строителен контрол, механически паспорти на градежите, актове за въвеждане в употреба на градежите и заповеди за унищожаване на противозаконни градежи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР