Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи по проект

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи по проект
Коментари Харесай

Какво ще се промени в жилищната политика у нас

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) работи по план на нова Национална жилищна тактика. Проектът е съгласно международните и европейски трендове за развиването на бранша, като за реализиране на заложените в тактиката характерни цели ще бъдат създадени целеви стратегии, заяви по време на парламентарния надзор през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Стратегическите цели на Националната жилищна тактика ще са насочени към намиране на устойчиви дълготрайни решения за жилищния бранш. Реализирането им ще бъде в компетенциите на общинските администрации. С осъществяването на тактиката се цели да бъдат усъвършенствани жилищните условия на уязвимите групи от популацията и да бъде понижен относителният дял на бездомните и на нуждаещите се от обществено жилище жители.

И сега Министерство на регионалното развитие извършва политики за обезпечаване на обществени жилища на уязвими групи от популацията. По Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ в интервала 2007-2013 година и 2014-2020 година са осъществени 4 пилотни плана на стойност 16,6 млн. лв. в общините Видин, Девня, Дупница и Столична община, като са обезпечени 334 обществени жилища за 684 лица от уязвими обществени групи. По Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година са подписани 21 контракта за даване на безплатна финансова помощ за планове за обществени жилища с общините Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Шумен, Перник, Враца, Кърджали, Ловеч, Смолян, Разград, Казанлък, Гоце Делчев, Силистра, Търговище, Петрич, Свищов, Велинград, Лом и Хасково, на обща стойност от 53,4 млн. лева Чрез реализацията им ще бъдат обезпечени 1026 обществени жилища. Предстои подписване на контракти за безплатна финансова помощ за утвърдени планови оферти за обществени жилища и на общините Варна и Видин. На стадий оценка е планово предложение на община Монтана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР