Министерството на правосъдието работи над закон тип "Магнитски", но не

...
Министерството на правосъдието работи над закон тип "Магнитски", но не
Коментари Харесай

Правосъдното министерство не подкрепя българския Магнитски на Асен Василев

Министерството на правораздаването работи над закон вид "Магнитски ", само че не стои зад публикувания текст, дявол ясно от известие на ведомството.
Разпространеният на 26 май в медиите текст на законопроект има несъответствия и очевидни несъгласия с Конституцията на Република България, актовете на Европейския съюз и Европейската спогодба за отбрана правата на индивида, заради което не може да бъде подсилен в този му тип от Министерство на правораздаването и подложен на разискване, споделят още от правосъдното министерство.
В Министерство на правораздаването е основана работна група, която да изготви план на закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от похищения, свързани с заплаха за икономическата и финансовата сигурност на страната. В нея вземат участие и специалисти на Министерство на финансите, на външните работи, Българска национална банка, Национална организация за приходите, представители на университетските среди и други
Към сегашния миг, работната група не е завършила своята работа.
Работната група стигна до безспорен извод за значимостта от такава регулация, само че при безспорно сходство с българския и европейския правов ред.
Работата на групата е динамична и незабавно откакто законопроектът бъде подготвен, той ще бъде разгласен по съответния законоустановен метод.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР