Министерството на правосъдието предлага изграждането на електронна информационна система „Национален

...
Министерството на правосъдието предлага изграждането на електронна информационна система „Национален
Коментари Харесай

Идея: Регистър ще показва има ли запор върху коли

Министерството на правораздаването предлага построяването на електронна осведомителна система „ Национален указател на запорите “ в България. Чрез нея информацията за движимите движимости с регистрационен режим, върху които са наложени запори по изпълнителните каузи, ще бъде централизирана в единна база данни.

Системата ще е налична за правоимащите органи и лица на територията на страната и отвън нея, осведоми държавният пресцентър.

Към момента в българското законодателство съществува нормативна празнина във връзка с опцията за информиране на заинтригуваните страни преди осъществяване на покупко-продажба на движими движимости (пътно-транспортни средства, селскостопанска техника, пътностроителна техника и др.) по отношение на наложени запори върху тях.

Предвидено е Националният указател на запорите и системата за електронен обществен търг да действат на основата на обща осведомителна система.

Този метод ще разреши да има общ обединен стандарт при построяването на двете функционалности и автоматизирано придвижване на данни от регистъра на запорите на движими движимости към модула за продажбите и назад, написа в предлагането на правосъдното министерство.

Очакванията са системата да способства за развиването на електронните услуги, които се дават на жителите и бизнеса. Тя би трябвало да обезпечи взаимоотношение сред системи при инспекция за съществуване на запор върху движимост на обещано лице и да реализира оптималната осведоменост на жителите, бизнеса и държавните органи, като понижи опцията за предписание със запорирани движимости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР