Министерството на отбраната на Израел заяви днес, че е осигурило

...
Министерството на отбраната на Израел заяви днес, че е осигурило
Коментари Харесай

Израел продава на Германия ПВО за 3,5 милиарда долара

Министерството на защитата на Израел съобщи през днешния ден, че е осигурило договорка за продажба на комплицирана система за противоракетна защита на Германия за 3,5 милиарда $, оповестява " Асошиейтед прес ".

Става ясно още, че Съединените щати са я одобрили. Това е най-голямата отбранителна договорка в историята на Израел.

До в този момент страната неведнъж е отхвърляла настояванията да продава оръжия на Украйна, с цел да не антагонизира Русия, с която поддържа работни връзки. Въпреки че Израел от дълго време има тесни стопански и военни връзки със западноевропейските страни, договорката с Германия може да притегли вниманието на Москва.
 Германия даде на Украйна още един пакет военна помощ
Германия даде на Украйна още един пакет военна помощ

Той включва по-специално портативни радари и системи за противовъздушна защита IRIS-T

Германия ще купи усъвършенстваната отбранителна система Arrow 3, която е предопределена да прихваща балистични ракети с огромен обхват. Израел изиска утвърждение за договорката от Държавния департамент на Съединени американски щати, защото системата е създадена взаимно от двете страни.

" Американското утвърждение бележи значим крайъгълен камък в стратегическите връзки сред Израел и Съединените щати ", сподели в изказване представител на израелската защита Даниел Голд. Той прибавя, че системата ще разшири отбранителната дарба на Германия.

Продажбата към момента изисква спомагателни процедурни стъпки от Израел и Германия, в това число утвърждение от парламентите им , сподели шефът на Израелската организация за противоракетна защита Моше Пател. По думите му съставените елементи на ракетната система ще бъдат изцяло доставени на Германия до 2025 година, като системата следва да доближи цялостна дарба до 2030 година
 Германия се отхвърли да фиксира 2-та % от Брутният вътрешен продукт за защита в закон
Германия се отхвърли да фиксира 2-та % от Брутният вътрешен продукт за защита в закон

Представители на държавното управление са отказали да разясняват тематиката

Германия започва " ", предходната година с 17 други народи, в това число България, Англия и Швеция. Това съставлява взаимна европейска система за противовъздушна защита.

Узи Рубин, някогашен шеф на програмата за противоракетна защита на Израел, сподели, че Arrow 3 може да бъде изместен, с цел да работи като щит за балистични ракети с огромен обхват на други европейски страни. Той изясни, че това е най-хубавата налична отбрана против опасността от балистични ракети, само че не защищава от крилати ракети или други, летящи на по-ниски височини.

Въпреки че Израел отхвърли настояванията да даде на Украйна оръжие, той изпрати филантропична помощ.

 Израел не дава Противовъздушна отбрана на Украйна поради Иран
Израел не дава Противовъздушна отбрана на Украйна поради Иран

Йерусалим се бои " Железен купол " да не попадне в ръцете на Техеран

Израел наподобява разчита на обстоятелството, че тази договорка, както и продажбата на друга система за противоракетна защита на Финландия, включват единствено отбранителни оръжия - и няма да наруши връзките си с Русия.

" Отношенията са малко обтегнати ", сподели Рубин, който също е специалист в Йерусалимския институт за тактика и сигурност. " Но въпреки всичко ние не доставяме на Украйна никакви оръжия. Правим това, тъй като желаеме да поддържаме връзките с Русия на задоволително равнище ", изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР