Министерството на отбраната е осигурило пълната възможна прозрачност на целия

...
Министерството на отбраната е осигурило пълната възможна прозрачност на целия
Коментари Харесай

Бивш колега шамароса Нинова за изтребителите F-16

Министерството на защитата е осигурило цялостната допустима бистрота на целия развой за вторите изтребители F-16, които страната ни ще закупи от Съединени американски щати, показва шефът на ведомството в оставка Драгомир Заков. В обществените мрежи той разгласява неприсъствен отговор на вицепремиера и стопански министър Корнелия Нинова.

Пред Българска национална телевизия в петък лидерката на Българска социалистическа партия сподели, че е научила за квалифициран капиталов разход за новите 8 самолета на последното задание на държавното управление. Тогава тя и министрите от социалистическата коалиция напуснаха съвещанието.

Драгомир Заков напомня, че още преди година тогавашният длъжностен кабинет е изпратил питане за пазаруване на вторите осем самолета.

По дати е изброена е и хронологията на процеса на информиране на депутатите, обществото и министрите от кабинета.

А на оперативното съвещание на държавното управление в четвъртък точката е била оповестена като отчет, а не за решение.

Драгомир Заков изясни че Военновъздушни сили имат въпроси, което ще наложи спомагателните диалози. Но отново напомни, че България би трябвало да отговори на офертата до началото на ноември. Българската войска има потребност от засилено внимание, напомня Заков.

Следващите 8 изтребителя ще костват 1,32 милиарда $. Парите този път може да бъдат плащани разсрочено.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР