Министерството на икономиката ще увеличи Надзорния съвет на Българската банка

...
Министерството на икономиката ще увеличи Надзорния съвет на Българската банка
Коментари Харесай

Уволнените от Надзорния съвет на ББР отказват да напуснат, Петков назначава още двама

Министерството на стопанската система ще усили Надзорния съвет на Българската банка за развиване, като назначи нови хора в него, тъй като назначените при предходното ръководство Митко Симеонов и Велина Бурска отхвърлят да изоставен след уволнението си. Мотивът им е, че би трябвало нов конкурс, съобщи БНР.

Икономическият министър Кирил Петков изясни, че Българска народна банка към този момент е одобрила предлаганите от него Васил Щонов и Валентин Михов, само че заради отхвърли на Симеонов и Бурска да изоставен, се търси ново решение, тъй че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се одобряват по-лесно промени.

" Не стига, че не са се свършили работата, не стига, че са раздали 1 милиарда на осем компании, не стига, че бяха уволнени, ами в този момент без безусловно никаква за мене действителна причина, с изключение на единствено да бавят и да се надяват, че на нашето държавно управление ще му изтече срокът, действително това вършат и ни вкарват в съда, само че хубавото нещо е, че Българска народна банка утвърди новите членове на надзора и мисля, че в моя мандат ще се събудим една заран и ще забележим, че ББР могат да дават освен 5 млн. контракти, само че има професионално ръководство и всички пречки, спънки, административни хватки сме ги прескочили ", разяснява икономическият министър Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР